Hronika

PLAĆENI UBICA Zbog zelenaša POČINIO ČETIRI LIKVIDACIJE za najveće klanove

Podgoričanin Marijan Vujačić (34), koji se sumnjiči za četiri ubistva u tri države, angažovan je za prvu likvidaciju nakon što je izgubio veliki novac na kocki.

PLAĆENI UBICA Zbog zelenaša POČINIO ČETIRI LIKVIDACIJE za najveće klanove
Foto: RAS Srbija

To su operativna saznanja istražitelja, koji pokušavaju da otkriju da li se možda zbog tog duga Vujačić upustio u najsuroviji posao sa pripadnicima “škaljarskog klana”, piše Pobjeda.

Istražitelji su utvrdili da je Vujačić blizak sa osobama iz te kriminalne grupe koje sarađuju sa beogradskim zemunskim klanom, koji predvodi Luka Bojović.

Upravo zbog tih “poslovnih” konekcija, inspektori su došli do tragova koji razotkrivaju Vujačićevu ulogu u ubistvima srpskih državljana Jugoslava Cvetanovića i Gorana Tasića i crnogorskih državljana Mila Ilića i Veselina Kalezića.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, kroz kaznenu evidenciju Vujačić je označen po lakšim krivičnim djelima.

Sada je na istražiteljima zadatak da otkriju kako je od lakših krivičnih djela dospio do plaćenog ubice osumnjičenog za najmanje četiri likvidacije.

Istražitelji su došli do podatka da je Vujačić izgubio veliki novac na kocki i da će jedan krak istrage ići u tom smijeru, da se ispita da li je zbog toga odlučio da postane plaćeni ubica.

Prema tim operativnim podacima, Vujačić se dodatno zaduživao i kod kamataša, pa se sada utvrđuje tok novca kao jedan od inicijalnih motiva zbog čega je Podgoričanin, do tada ne toliko istaknuti član kriminalnih klanova, ogrezao u nove teške zločine za koje je osumnjičen.

Likvidacija za likvidacijom

Vujačić je uhapšen 12. juna u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Ovo ubistvo vodi se kao odmazda Luke Bojovića jer je Cvetanovićev brat, Saša u zatvoru zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu.

Ubrzo nakon hapšenja, srpska policija saopštila je da Vujačića terete za još tri ubistva.

Osim za likvidaciju Cvetanovića u Vranju, Vujačiću su na teret stavljena ubistva Veselina Kalezića u Podgorici, Mila Ilića takođe u Podgorici i Gorana Tasića u Amsterdamu.

Prilikom hapšenja Vujačić je kod sebe imao falsifikovana dokumenta, pa mu se na teret stavlja i krivično djelo falsifikovanje isprava. Nakon hapšenja, Vujačiću je određen pritvor do 30 dana.

Veza sa klanovima

Crnogorski istražitelji imaju informacije da je Vujačić blizak sa braćom Lambulić, koja su u višegodišnjem sukobu sa Brajovićima. Zbog sukoba ove dvije porodice, inspektori će provjeriti eventualnu ulogu Vujačića u još nekom teškom krivičnom djelu.

Prema operativnim podacima, Vujačić slovi za osobu blisku ljudima iz vrha “škaljarskog klana”, a bio je angažovan i od kriminalnih struktura sa kojima kotorska ekipa sarađuje. “Škaljarski klan” je povezan sa “zemunskim”, na čijem čelu je Luka Bojović, za kojeg se vjeruje da je naručio i platio ubistvo Jugoslava Cvetanovića kako bi osvetio likvidaciju svog brata Nikole.

Za smrt Nikole Bojovića osuđen je Saša Cvetanović (brat Jugoslavov), koji je počinio zločin 29. aprila 2013. godine u Beogradu.

Istražitelji vjeruju da je Bojović, kako bi osvetio brata, angažovao Vujačića, koji je 27. septembra 2017. godine u Vranju sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio tridesetogodišnjeg Jugoslava Cvetanovića. Prema optužnici srpskog tužilaštva, Saša Cvetanović je po nalogu Slobodana Šaranovića iz Danilovgrada ubio Nikolu Bojovića za 30.000 evra.

Šaranović je, pak, tu likvidaciju naručio kako bi se osvetio za ubistvo njegovog brata Branislava Šaranovića, koji je, kako je vjerovao, ubijen po nalogu Luke Bojovića.

Slobodan Šaranović ubijen je 11. marta 2017. godine u Budvi.

Vujačićevo ime dovodi se u vezu i sa dvije surove egzekucije u Podgorici, a na spisku za odstrijel našli su se Veselin Kalezić (47) i Milo Ilić (30) zbog njihovih kontakata i saradnje sa kavačkim klanom, koji je od 2014. godine u sukobu sa škaljarskom grupom zbog nestanka kokaina u Valensiji.