Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PLAN NIJE USPIO Ministarka smijenjena jer je željela naručiti LIZALA vrijedna dva miliona dolara

Svijet
Autor:

Foto: Shutterstock

Ministarka obrazovanja na Madagaskaru Rijasoa Andrijana je smijenjena nakon što je najavila plan kupovine lizala vrijednih više od dva miliona dolara.

Ministarka je lizala namijenila djeci kako bi se ublažio gorak okus biljnog čaja za koji predsjednik Madagaskara Andri Radžoelina tvrdi da je lijek za korona virus. Radi se o biljnom toniku Covid-Organics koji već uvoze neke afričke zemlje uprkos tome što je Svjetska zdravstvena organizacija saopštila da dokazani lijek ne postoji.

Nacionalna medicinska akademija na Madagaskaru takođe sumnja u učinkovitost tonika te navodi da bi mogao uzrokovati štetu ljudskom organizmu. Ipak, predsjednik Radžoelina je odbacio kritike rekavši da su one dokaz lošeg stava Zapada prema Africi.

– Da je neka evropska zemlja otkrila ovaj lijek, da li bi bilo toliko sumnje? Mislim da ne bi – rekao je on za France 24.

Na Madagaskaru je registrovano gotovo 1.000 slučajeva zaraze korona virusom, kao i sedam smrtnih slučajeva. Uveden je karantin, ali je predsjednik kritikovan zbog svoje reakcije na pandemiju, piše BBC.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO