Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Planirano proširenje smještajnih kapaciteta i otvoreni bazen u Rehabilitacionom centru “Vilina vlas”

Regioni
Autor:

Foto: Srna

U Rehabilitacionom centru “Vilina vlas” u Višegradskoj banji očekuju da će uskoro biti izgrađen četvrti sprat hotela, kao i otvoreni bazen.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove Dušana Bukvić rekla je Srni da je gradnja četvrtog sprata hotela legalizovana nakon više od 15 godina.

– Uradili smo projektnu dokumentaciju za izgradnju. Imamo neke naznake da ćemo, uz pomoć osnivača opštine Višegrad i Vlade Republike Srpske, preko resornog ministarstva, imati podršku i da će taj projekat moći da bude realizovan – istakla je Bukvićeva.

Ona je dodala da je proširenje kapaciteta jako bitno jer ima mnogo gostiju i svi kapaciteti bi mogli biti popunjeni.

– To se, prije svega, odnosi na našu udarnu sezonu, od početka juna do oktobra, mada mi radimo u kontinuitetu tokom cijele godine sa pristojnim prilivom gostiju, s tim da se prioriteti mijenjaju, nekad dominiraju ugostiteljstvo i turizam, a većim dijelom godine medicinska rehabilitacija i sve ono što je vezano za nju – napomenula je Bukvićeva.

Ona je navela da je urađena projektna dokumentacija za otvoreni bazen sa termomineralnom vodom uz sami hotel.

– Imamo obećanja i od opštine Višegrad i Vlade Republike Srpske da ćemo imati pomoć u realizaciji tog projekta – dodala je Bukvićeva.

Osim termomineralne vode, koja je nadaleko čuvena po svom kvalitetu, Bukvićeva ističe i odgovarajuću nadmorsku visinu i ambijent u kojem je smješten ovaj rehabilitacioni centar, koji ima u ponudi terapije: elektro, ultrazvučnu, magnetnu i parafinsku.

Ona je podsjetila da su hamami u banji oduvijek atrakcija i da je veoma bitno da ta kupatila postoje u izvornom obliku, jer ta vrsta turizma privlači i goste i pacijente.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je veliki značaj banje za razvoj turizma u ovoj lokalnoj zajednici.

– Lokalna vlast podržava zamisao idejnog tvorca Andrićgrada Emira Kusturice da Višegrad postane banjski grad. U narednom periodu planiramo ulaganja u Višegradsku banju, hotel `Višegrad` i u Andrićgrad, a očekujemo i podršku Vlade Republike Srpske – istakao je Đurević.

Javna ustanova rehabilitacioni centar “Vilina vlas” postoji od 1982. godine i od samog početka se bavi primarnom medicinskom rehabilitacijom, ali ima i sadržaje rekreativne medicine i sve ono što je vezano za ugostiteljstvo i turizam.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO