Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PLANIRAO MASAKR? Nenad u kući krio “kalašnjikov”, dva pištolja i bombu

Hronika
Autor:

Foto: TV Pink screenshot

U domu Knjaževčanina Nenad Ronić (63), koji je u nedjelju uveče iz “kalašnjikova” ispalio smrtonosne hice u zeta Jastreba Asanovića (38) i unuka Ivana Ronića (18), i teško ranio još dvije osobe, nađena su još dva pištolja i ručna bomba.

Osumnjičeni Ronić nije želio da otkrije od koga je, kada i kojim povodom nabavio automatsku pušku AK-47, iz koje je u zeta, dvojicu unuka i suprugu jednog od njih ispalio 30-tak hitaca, kao ni ostalo oružje i bombu.

– Niti je bio na ratištu pa da mu je ostalo kao “uspomena”, niti je povezivan sa nekim ozbiljnijim kriminalom i grupama, da bi u kući držao automatsku pušku AK-47. Život mu nije bio u opasnosti, nije imao mnogo para, živio je od onog što mu sin pošalje iz Njemačke, pa mu oružje sigurno nije bilo potrebno da zaštiti imovinu. Sve to, međutim ukazuje da je “kalašnjikov” nabavio da bi nekoga zaplašio ili ubio – saznaje Blic od sagovornika upoznatog sa istragom i dodaje da ni komšije osumnjičenog Ronića nisu znale da on u kući ima “kalašnjikov”.

Da su znali sigurno bi na to ukazali svim ljudima iz naselja, ali i policiji koja sada, zbog moguće odmazde, čuva ubičinu kuću.

– Strašno je sve to što se desilo. Jadna Monika je u trenutku izgubila najstarijeg sina, muža, mlađi sin i snaja koja se tek porodila, ranjeni su. Nenad je htio da ubije i nju, a samo spletom srećnih okolnosti, što ga je komšija razoružao, ona je ostala živa. A kako joj je, samo ona zna, i ne dao Bog nikome to što je ona doživjela. Odveli su je u Niš da vidi sina i snahu, a ovdje je samo gledala u jednu tačku. Nije se pomerala, kao ni Jastrebovi roditelji, a Ivanovi baba i deda, Ljiljana i Dragan – kažu rođaci i dodaju da se nadaju da će se maloljetni B. J. (15) i snaha Romana, u koje je zlotvor takođe pucao, oporaviti.

Žitelji ovog naselja juče dva nepuna dana od zločina, osvrnuli su se i na motiv tragedije, poslije koje će “Nenadu kosti ostati u zatvoru”.

Navodno, kobnu laž da je Ivan Ronić u tuči ubio maloljetnog brata od ujaka, Nenadu je navodno, rekao sin, koji je, sa četvoro djece i suprugom, samo nekoliko sati prije tragedije doputovao iz Njemačke.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO