Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PLAŠIO JE CIJELU ULICU” Srbin koji je bacio ženu pod voz u Njemačkoj ima DEBEO DOSIJE

Svijet
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Neposredno prije kobnog napada na 34-godišnju ženu u Verdeu (nemačka pokrajina Sjeverna Rajna-Vestfalija), počinilac surovog zločina, Srbin Džekson B, već je bio upao u oči zbog sumnjivog ponašanja. Kako prenosi njemački “Fokus”, nakon što se obratio djetetu jednog Iračanina (31), on mu je rekao da “se gubi”, ali ga je sve vrijeme držao na oku, strahujući da će napasti nekog od članova njegove porodice.

U jednom trenutku, 28-godišnji Srbin je pojurio i gurnuo 34-godišnju Anju N. na šine, upravo kada je u stanicu ulazio voz. Iračanin je reagovao prisebno, bacio se na počinioca i držao ga je sve dok nije stigla policija. Na taj način je možda spriječio nova zlodjela.

– Počinilac je u tom trenutnku bio neuračunljiv. Ko zna šta bi se još desilo da je pobjegao sa stanice – izjavio je inspektor Krivične policije u Duizburgu.

Istraga se odvija u više pravaca. Analizira se video-materijal iz voza, na kome se vidi kako je žena gurnuta sa platforme. Počiniocu je uzeta krv kako bi se utvrdilo da li je u trenutku napada bio pod dejstvom alkohola, ili droge. Prema informacijama do kojih je došao Fokus, on je prije ranijih delikata često konzumirao alkohol.

Džekson B. je bio poznat policiji i prije sumanutog napada u Verdeu. Među počinjenim krivičnim djelima su lišavanje slobode, prijetnja, nanošenje materijalne štete, krađa, prevara, uskraćivanje izdržavanja, vožnja bez vozačke dozvole, nanošenje tjelesne povrede i pružanje otpora policiji. Uprkos brojnim prestupima, izrečene su mu samo dvije novčane kazne, koje, usljed nedostatka novca, morao da odleži.

Kako prenosi Rajniše post, Prvostepeni sud u Duizburgu izdao je nalog za hapšenje Srbina zbog ubistva. Džekson B. je, inače, rođen u Nemačkoj. Oženjen je, ima dvoje djece i živi odvojeno od žene.

Kako je za list rekla njegova komšinica iz Harminkelna, terorisao je stanovnike mesta. Ona je izjavila da joj je “laknulo što je najzad otišao”. U martu je zajedno s tri godine starijem bratom pijan divljao ulicama. Kako je saopštila policija, stariji brat je zaustavljao automobile, razbijao prozore i plašio vozače.

Posle toga su razvalili vrata kuće, u kome je stanovala bivša devojka Džeksonovog brata, koji očigledno nije mogao da se pomiri s tim da mu je sud zabranio kontakt s poznanicima. Tom prilikom su naišli na stari bračni par, koji su brutalno napali: ženu od 88 godina šutnuli su u stomak, a njenog deset godina starijeg muža u koljeno.

Prvog jula poslije podne, Džekson B. je urlao pred gostionicom u Vezeler štrase u Haminkelnu, prenosi Rajniše post. Nakon što se pojavila policija, počeo je da divlja. Zatim je stao ispred otvorenih vrata policijskog vozila i napao policajce. Poslije sukoba, dvojica policajca bila nesposobna da obavljaju dužnost.

Zločin u Verdeu u subotu ujutro uslijedio je “iz čista mira”, rekao je inspektor Kriminalističke policije za Fokus. Počinilac se jednostavno zaletio prema 34-godišnjoj majci 13-godišnje djevojčice Anji N. i gurnuo je pod voz.

Počinilac se za sada nije izjašnjavao o slučaju, ali policija navodi da ima “dovoljno očevidaca”, i da su dokazi uglavnom razjašnjeni. Tužilaštvo je saopštilo da je riječ o “podmuklom zločinu iz puke želje za ubijanjem”.

Nadležni tužilac u Duizburgu Aleksander Bajer najavio je da će se detaljnije pozabaviti ljudima iz okruženja Džeksona B.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO