Sport

PLASIRAO SE NA MASTERS Maksimović: U Monte Karlo ne idem kao turista

Marko Maksimović, teniser iz Doboja zvanično se plasirao među osam najboljih igrača u Evropi u konkurenciji do 16 godina i učestvovaće na završnom mastersu koji će se od 11. do 13. oktobra održati u Monte Karlu.

PLASIRAO SE NA MASTERS Maksimović: U Monte Karlo ne idem kao turista
FOTO: TENISKI SAVEZ RS

Rezultat Maksimovića je još značajniji ako se uzme u obzir da je tek napunio 15 godina i da se plasirao među osam najboljih u konkurenciji 2865 tenisera iz cijele Evrope. 

-Ovo je zaista sjajan rezultat i želim da se zahvalim roditeljima i treneru Denisu Spahiću koji je uz mene od početka karijere i naravno Teniskom Klubu Doboj koji je jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u zemlji. Iza mene je uspješna sezona, osvojio sam dubl turnire u Doboju, Pančevu i Zenici I singli u Pančevu, Sarajevu i Doboju. Kad je u pitanju nastup u Monte Karlu idem na ovo takmičenje potpuno rasterećen. Igraću sa najboljim evropskim igračima u mojoj kategoriji I trudiću se da igram najbolji tenis. Za mene je sam plasman na Masters veliki uspjeh, ali neću se zaustaviti na tome, ne idem u Monte Karlo kao turista, pokušaću da dodatno pomjerim granice – rekao je Marko Maksimović.

Prihvati notifikacije