Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Plastenici i freza za porodice Đukanović i Stjepanović iz Lopara

Regioni
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Načelnik opštine Lopare Rado Savić posjetio je danas porodice Đukanović i Stjepanović iz mjesne zajednice Lipovice koje su tokom klizišta oštećene, a korisnici su Programa za oporavak od poplava i klizišta.

Savić je u izjavi za medije rekao da su četiri porodice na području Lopara dobile podršku za razvoj poljoprivredne proizvodnje i ekonomsko osnaživanje nakon štete koje su pretrpjeli.

– Obezbjeđivanjem plastenika koje je dobio Jovica Đukanović i poljoprivredne radne mašine porodici Stjepanović, ove porodice mogu ostvariti prihod – dodao je Savić.

On je najavio još snažniju podršku lokalne zajednice u narednom periodu.

Jovica Đukanović dobio je plastenik čija je vrijednost 4.000 KM.

– U plasteniku uzgajam paradajz i papriku i uz pomoć ove donacije ostvarivaću prihod – rekao je Đukanović novinarima.

Domaćinstvu Miloša Stjepanovića dodijeljen je motokultivator – freza koji je vrijedan 4.000 KM.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Frezu ću koristiti za rad u voćnjaku. Imam rod šljive na 500 sadnica, koje su stare šest godina pomoći se mi i da zaradim radeći drugima sa ovom radnom mašinom – kazao je Stjepanović.

Program za oporavak od poplava finansiraju EU, vlade Republike Srpske i Federacije BiH, kao i lokalne zajednice u BiH, a sprovodi ga UNDP.

Na području Lopara plastenike su dobili i Goran Spasojević iz mjesne zajednice Vukosavci i Slavica Jović iz mjesne zajednice Lopare Selo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO