Sport

PLEJ TORONTA POSTAO REKORDER Vanvlit potpisao ugovor i pohvalio se džakom novca

Plejmejker Fred Vanvlit produžio je saradnju sa Toronto Reptorsima.

PLEJ TORONTA POSTAO REKORDER Vanvlit potpisao ugovor i pohvalio se džakom novca
FOTO: ERIK S. LESSER/EPA

NBA šampion iz 2019. godine dao je svom plejmejkeru novi, četvorogodišnji ugovor, a po slovu istog on će za to vrijeme zaraditi 85 miliona dolara, prenosi Blicsport.

Ovim potpisom Vanvlit je ušao u istoriju kao nedraftovani igrač sa najvećim ugovorom u istoriji, pošto je oborio pređašnji rekord Veslija Metjuza.

On se nakon potpisivanja ugovora pohvalio na društvenim mrežama, objavom i emotikonom koji prikazuje vreću s novcem.

Što se karijere Vanvlita tiče, završio je ne tako poznati “Vičita Stejt”, a onda na draftu 2016. godine nije bilo zainteresovanog tima za njegove usluge.

Dobio je potom ponudu da za 20 hiljada dolara po sezoni nastupa u razvojnoj ligi, na šta nije pristao, umjesto toga igrao je Ljetnju ligu za Toronto.

Svojim talentom ubijedio je čelnike franšize da mu daju šansu i pozovu ga na probu, iako su već imali 14 igrača u sastavu.

Za 15. mjesto u timu Vanvlit se borio sa čak pet igrača, od kojih je jedan bio Kanađanin i nekadašnji sjajni šuter Igokee Brejdi Hejslip.

Vanvlit je uspio da se izbori i ostane u ekipi, ovo će mu biti peta sezona u Torontu, a tokom prethodne je biljležio 17,6 poena i 6,6 asistencija u prosjeku.