Hronika

PLIJENE IMOVINU BELIVUKOVOG KLANA Istraga o nekretninama pripadnika kriminalne grupe Velje Nevolje

Finansijska istraga o pokretnoj i nepokretnoj imovini pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ulazi u završnu fazu.

PLIJENE IMOVINU BELIVUKOVOG KLANA Istraga o nekretninama pripadnika kriminalne grupe Velje Nevolje
FOTO: RAS KOMBO

Prema nezvaničnim saznanjima, doneto je nekoliko rješenja o privremenoj zabrani raspolaganja određenim stanovima i objektima u Pančevu, kućama i lokalima u Beogradu, ali i parcela u okolini Loznice, pišu Novosti.

Oduzet je i keš, više od sto hiljada evra, a ova mjera najviše je pogodila Belivuka i Miljkovića, koji su osumnjičeni da su vođe ove grupe.

Istraga, koju vodi MUP Srbije, paralelno sa istraživanjem njihovih zločina, došla je do podataka da su pored kuća na Zvezdari, ova dvojica, navodno, na teritoriji Pančeva vlasnici desetak luksuznih stanova, koje su “na silu” uzeli od investitora.

Pročitajte još

– Bez obzira na to što su pokušali da sakriju vlasništvo nad nekim nekretninama, detaljnim pregledom dokumentacije sav kriminal je izbio na površinu – kaže sagovornik blizak istrazi: “Neki od stanova su nekoliko puta mijenjali vlasnike, ali se na kraju došlo do Belivuka ili Miljkovića. Oni su prijavili da su imali određene mjesečne prihode, ali ta brojka je totalno nesrazmerna u odnosu na ono što poseduju.”

Ovo se posebno odnosi na kuće u Čačanskoj ulici, na Zvezdari, sazidane jedna pored druge po ugledu na nekadašnju “Šilerovu” zemunskog klana. Miljkovićeva kuća je završena pre hapšenja februara ove godine, i u njoj je živeo sa suprugom i dvoje djece, dok je Belivukova bila u završnoj fazi.

On je sa svojom ženom Bojanom i dvoje djece stanovao u obližnjoj zgradi. U međuvremenu, dok je u pritvoru, rodilo mu se i treće dijete, ali se ne zna da li će oni preći da žive u novi dom, jer je donijeto rješenje o privremenoj zabrani raspolaganja.

– Istražujemo i imovinu navodnih vođa “kavačkog klana” u Srbiji – navodi sagovornik: “U fokusu je Beograd, ali i Zlatibor. Postoje indicije da je izgradnja nekih zgrada na Zvezdari finansirana od novca zarađenog trgovinom narkoticima. Tu je važna bila i uloga Belivuka i Miljkovića, kao šefova njihove ispostave u Srbiji. Oprani su milioni i policijski inspektori bukvalno sklapaju mozaik, dio po dio, ovog mafijaškog finansijskog djelovanja i putanja prljavog novca.

Prema nezvaničnim saznanjima i teritorija Novog Sada bila je “interesantna” pripadnicima kotorskih klanova za pranje para. Najviše se “investiralo” u izgradnju stanova, kuća i lokala, ali su im bile interesantne i vrijedne oranice. Sve se to sada popisuje i istražuje poreklo novca. Vrlo brzo i u ovom dijelu treba očekivati rješenja o oduzimanju imovine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije