Sport

PLIVAČI OLIMPA U PUNOM POGONU Idealni uslovi na banjalučkom GOB u godini velikih izazova

Plivački klub "Olimp" iz Banjaluke  počeo je sa pripremama u godini velikih izazova u kojoj se održavaju Evropsko prvenstvo u Budimpešti i Olimpijske igre u Tokiju.

PLIVAČI OLIMPA U PUNOM POGONU Idealni uslovi na banjalučkom GOB u godini velikih izazova
FOTO: PK OLYMP

Uprkos pomjeranju datuma OI u Tokiju, te održavanju Evropskog prvenstva u istoj godini iz ovog banjalučkog kluba očekuju da se njihovi plivači nađu na oba velika takmičenja.

– Na ovim takmičenjima planirano je učešće za dvojicu naših plivača, Emira Muratovića koji trenutno ima isplivanu i potvrđenu B normu i najvrijedniji rezultat u BiH što ga čini najozbiljnijim kandidatom za ušešće na OI i Nikolu Bjelajca od kojeg se očekuje potvrda B norme kao i ozbiljan plasman- podsjetio je Miodrag Čeko, sportski direktor i trener Plivačkog kluba “Olymp” iz Banjaluke.

Čeko dodaje da stručni stab kluba, zajedno sa roditeljima i plivačima ulaže velike napore kako bi se održao trenažni proces, koji je zbog pandemije jedno vrijeme bio i u prekidu.

FOTO: PK OLYMP
FOTO: PK OLYMP

Na sreću, poštovanjem propisanih mjera, te odličnim uslovima koji trenutno vladaju na Gradskom olimpijskom bazenu (GOB) u Banjaluci, plivači su konačno odahnuli.

– Uprkos cjelokupnoj situaciji u prošloj godini koja je dovela do toga da uslovi trenažnih procesa naših plivača budu znatno otežani, čak u nekom periodu i prekinuti, ipak svi zajedno ulažemo veliki napor u ostvarivanju naših ciljeva. Osim pomenutih plivača, trudimo se da omogućimo da i mlađe kategorije ostanu u trendu razvoja, a najbolji pokazatelji su nam ostvareni rekordi na kraju prošle godine, te se nadamo da će uz trenutno dobre uslove na GOB-u i kvalitetan rad trenera uveliko biti nastavljeni i u narednom periodu- istakao je sportski direktor PK “Olymp”.

Najbolji klub

Miodrag Čeko, sportski direktor Plivačkog kluba “Olimp” izrazio je nadu da će plivači i ove godine opravdati titulu najboljeg kluba. Čeko sa ponosom navodi da je PK “Olimp”  pet uzastopnih godina daleko najbolji klub u Republici Srpskoj u svim kategorijama.

– Ovakav rezultat pokazuje kakav je naš trud i zalaganje od najmlađih do najstarijih plivača, njihovih roditelja, trenera i upravnog odbora kluba- zaključio je Čeko, najavivši ujedno miting “Banjaluka Open” koji nažalost prošle godine nije održan, ali se u klubu nadaju da će ga ove godine uspjeti realizovati i obezbjediti uslove najboljim plivačima da isplivaju norme i ostvare što kvalitetnije rezultate.