Sport

PLJUŠTE KAZNE Maske skupo koštale timove i trenere u NFL-u

Tri tima i njihovi treneri kažnjeni su zbog skidanja maski tokom utakmice, a ista kazna prijeti i Las Vegas Rejdersima i Nju Orleans Sejntsima, čiji treneri Džon Gruden i Šon Pejton su prekršili protokol NFL.

PLJUŠTE KAZNE Maske skupo koštale timove i trenere u NFL-u
FOTO: TANNEN MAURY/EPA

Denver Bronkosi, San Francisko 49ersi i Sijetl Sihoksi će morati da plate po 250.000 dolara, dok su njihovi treneri Vik Fanđo, Kajl Šenahan i Pit Kerol kažnjeni sa po 100.000 zbog nenošenja maski. Samo oni zajedno će morati da plate preko milion dolara, a lista se njima ne završava.

Po koronavirus protokolu NFL, svi koji se nalaze na klupi i oko nje moraju da nose maske tokom cijele utakmice. Uprkos tome, Gruden i Pejton su nekoliko puta viđeni bez maske u trijumfu Rejdersa nad Sejntsima 34:24 na premijernoj utakmici odigranoj u Vegasu.

-Dajem sve od sebe. Preležao sam virus, veoma sam osjetljiv zbog toga, ali moram da pozivam akcije tokom utakmice. Samo sam želio da komuniciram u tim situacijama i izvinjavam se. Ako me kazne, moraću da platim kaznu”, naglasio je Gruden, prenosi Sportklub.

Igrači su, inače, izuzeti od pravila o nošenju maski tokom cijele utakmice, čak i ukoliko nisu u igri.