Sudbine

PO ROĐENJU ISPAO DOKTORICI IZ RUKU Ognjen Jerković ponovo je operisan, roditelji MOLE ZA POMOĆ

Mali Ognjen Jerković (6), dječak koji ima čak 14 dijagnoza, operisan je po drugi put u bolnici u San Dijegu u Americi. Nakon druge operacije odstranjen je veći dio mozga nego što je planiran. Njegovi roditelji koji se trenutno nalaze u San Dijegu uputili su apel za pomoć, jer kako kažu ni prva operacija nije isplaćena do kraja.

PO ROĐENJU ISPAO DOKTORICI IZ RUKU Ognjen Jerković ponovo je operisan, roditelji MOLE ZA POMOĆ
FOTO: PRIVATNA ARHIVA / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Ovaj dječak, koji svakodnevno uzima više od 20 lijekova i održava se u životu zahvaljujući matičnim ćelijama, trenutno je u bolnici u San Dijegu koja ga je jedina prihvatila. Još se ne zna da li će moći da pomjera lijevu stranu i da li će ikada progovoriti.

– Dragi narode, familijo, prijatelji, drugari, poznanici… molim vas pomozite, dijelite da što više ljudi vidi. Ognjen je imao drugu operaciju koja je bila mnogo teška. Odstranjen mu je mnogo veći dio mozga nego što su mislili, trenutno pomjera samo desnu stranu još ne znaju da li će moći lijevu, ne znaju ni šta će biti sa govorom da li će moći ikad više da priča. Nismo platili ni posljednji račun koji iznosi 470.000 dolara, jer nismo sakupili novac, sad smo u San Diego u Americi u Radys bolnici, stiže nam još računa, molim vas, preklinjem Ogijev život je u pitanju – uputili su roditelji apel na društvenoj mreži za_ognjenovo_bolje_detinstvo.

Pročitajte još

Kako dodaje, operacija nije smjela da se izvede odjednom, pa će tako biti podvrgnut još jednoj.

Ispao doktorici iz ruku na rođenju i pao na pločice

Ognjen je najmlađe, peto dijete u porodici Jerković koja živi i Grockoj. Njegovi zdravstveni problemi datiraju još iz porodilišta. Prema riječima njegove majke, on je ispao doktorici iz ruku odmah nakon rođenja, pao na pločice, i tada su mu naprsla pluća.

Pukla mu je plućna maramica i povrijeđen mu grkljan prilikom intubacije. Iz bolnice je izašao sa teškom bronhijalnom astmom.

To je prva dijagnoza, a onda su krenule da se nižu druge – težak oblik epilepsije, mezijalna temporalna skleroza na mozgu, sistemski lupus, autizam, ešerihiju, reumatitis obe ruke i noge, ima probleme sa crijevima….

Kako pomoći Ogiju

Liječenje u Americi Ogija košta 475.000 dolara koje je neophodno sakupiti, a postoji mogućnost da troškovi budu još veći, piše Blic.

Zato smo Ogiju potrebni mi.

Svi koji žele da pomognu Ogiju to mogu da učine slanjem SMS poruke 15 na 3800. Cijena poruke je 200 dinara.

Ili uplatom na račune:

dinarski: 160-6000001470955-05

devizni: 160-6000001475666-34

IBAN RS 35160600000147566634

SWIFT/BIC DBDBRSBG

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu