Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PO UZORU NA AMERIČKE ZELENE BERETKE Ovo je elitna jedinica Vojske Crne Gore (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: RTCG/Facebook/Screenshot

Pripadnici elitne jedinice Vojske Crne Gore koriste doktrine i metode djelovanja američkih Zelenih beretki. Četa specijalnih snaga Vojske Crne Gore prvi put je prikazana u javnosti na snimcima koje je objavila RTCG.

Kako navodi ta televizija, to nije iznenađujuće kada se uzme u obzir da je jedan dio instruktora prošao njihove višemjesečne kurseve u SAD.

Dobrovoljci koji žele da zasluže mjesto u toj jedinici prolaze brutalno tešku obuku, čije su temelje takođe postavile američke Zelene beretke. U prosjeku tu obuku uspješno završi samo četvrtina kandidata.

Tajanstvena elitna jedinica VCG prvi put u javnosti

Tajanstvena elitna jedinica VCG prvi put u javnostiHirurški precizni napadi na važne mete, izviđanja iza neprijateljske teritorije i prikupljanje obavještajnih podataka samo su neki od zadataka koje obavlja tajanstvena, elitna jedinica Vojske Crne Gore.Dobrovoljci koji žele da zasluže mjesto u toj jedinici prolaze brutalno tešku obuku, čije su temelje postavile američke Zelene beretke – u prosjeku uspješno je završi samo četvrtina kandidata, ostali odustanu ili instruktori procijene da nijesu materijal koji traže za svoje redove.Četa specijalnih snaga prvi put je dopustila jednom mediju da zabilježi njene aktivnost, novinaru Portala RTCG Filipu Rakonjcu omogućila je da provede tri dana s njenim operaterima, pokazavši da uniformu specijalca vojske mogu da zasluže samo vrlo posebni ljudi.Više na:

Gepostet von RTCG Portal am Samstag, 17. August 2019

Neki od zadataka ove jedinice su izviđanja, prikupljanje obavještajnih podataka, odgovor na terorizam i hibridne prijetnje.

U kratkom dokumentarcu na RTCG pokazan je samo dio svakodnevnih aktivnosti Čete specijalnih snaga, jer neki elementi njihove obuke, zbog prirode posla koji obavljaju, kako se navodi, moraju ostati zatvoreni za javnost.

U najavi dokumentarca na Fejbuk stranici portala RTCG piše da je “tajanstvena, elitna jedinica VCG prvi put dopustila jednom mediju da zabilježi njenu obuku, čije su temelje postavile američke Zelene beretke”.

Četa specijalnih snaga je novinaru portala RTCG Filipu Rakonjcu omogućila da provede tri dana s njenim operaterima “pokazavši da uniformu specijalca vojske mogu da zasluže samo vrlo posebni ljudi”, naglašava RTCG.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO