Svijet

PO UZORU NA AUSTRIJU Nobilo: Kazna od 10.000 evra iskorijenila bi ustaše i u Hrvatskoj

Advokat Ante Nobilo izjavio je danas da nije vidio predložene izmjene Krivičnog zakona o zabrani ustaških simbola, ali je, ističe, jasno da u Hrvatskoj treba zabraniti sve simbole povezane sa NDH.

PO UZORU NA AUSTRIJU Nobilo: Kazna od 10.000 evra iskorijenila bi ustaše i u Hrvatskoj
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nobilo je za zagrebačku N1 rekao da misli da ne treba ići u širu elaboraciju toga i dodao da od kada Austrija primjenjuje prekršajnu kaznu od 10.000 evra i “ustaše su nestale”.

– Austrijanci su napravili prekršajnu kaznu od 10.000 evra i nestali su ustaše. U prvom naletu je bilo prekršaja, ali nakon toga više ne. Što se tiče Austrijanaca, Blajburg je riješena stvar – naveo je Nobilo.

Pročitajte još

Ljudi su, ističe, umorni od svega toga, a država je ta koja treba da podvuče crtu HOS, koji u svom amblemu ima ustaški poklič “za dom spremni” je, smatra Nobilo, mistifikacija problema.

Prema njegovim riječima, Komisija koju je oformio Andrej Plenković stvorila je problem i na mala vrata otvorila mogućnost da se koristi ZDS.

– Premijer je formirao Komisiju i to što su oni napravili po meni je skandal. Nisu istorijski istraživali šta je bio HOS. Da jesu, shvatili bi, kao što je i Franjo Tuđman, da je HOS bio opasnost za Hrvatsku – naveo je, između ostalog, Nobilo.

Prihvati notifikacije