Sport

"POBJEDA ZA MIR" Jagodić zadovoljan trijumfom protiv Mladosti

Trener banjalučkog Borca Vlado Jagodić zadovljan je nakon što je njegova ekipa došla do pobjede u 12. kolu protiv Mladosti rezultatom 2:0.

"POBJEDA ZA MIR" Jagodić zadovoljan trijumfom protiv Mladosti
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nakon prvih 45 minuta u kojem je Mladost bila potpuno ravnopravna Borac je u nastavku bio dominantan, a upravo drugo poluvrijeme bilo je presudno.

– Mi smo ovdje došli sa neskrivenim ambicijama da pobijedimo. Prvo poluvrijeme i nije bilo tako uspješno odigrano, ali treba reći da je i Mladost zaista igrala dobro. Znali smo da Mladost ima mlade i poletne igrače. Morali smo voditi računa da ne dođemo u deficit. Bilo je jasno da moramo u prvih deset minuta nastavka postići pogodak i doći u sitaciju da postignemo pogodak ili ćemo se vući do kraja meča. Otvorili smo drugo poluvrijeme kako treba. Dobro je da smo u nastavku bili ekipa koja kontroliše utakmicu, koja stvara prilike, koja ima posjed. Mislim da smo imali još četiri dobre situacije. Zaprijetila je i Mladost kroz nekoliko prekida. Zadovoljni smo, poslije kiksa u Bijeljini smo vezali dvije pobjede i imamo mir i sedam dana da se pripremamo za meč na Tušnju prottiv Slobode – rekao je Jagodić i dodao:

– Ekipa je u drugom poluvremenu pokazala ono što ja želim, svi igrači su ispoštovali ono što smo tražili od njih. Veseli me da je Meleg debitovao na jedan dobar način. Veseli me situacija da će naš kapiten od utorka početi sa ekipom raditi i mislim da ćemo uspeti da se kompletiramo. Mladost je dobra ekipa, želim im mnogo uspjeha i očekujem da će oni završiti u sredini tabele – dodao je Jagodić.