Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POBJEDNIK EKIPA “SMART NET” Završeno takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u RS

Digitalna Srpska
Autor:

foto Valentina Mišljenović/RAS Srbija

Ekipa “Smart net” pobjednik je ovogodišnjeg finalnog takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srpskoj, koja je predstavila inovaciju društveno-informativna mreža “Smart net” za povezivanje kompanija iz Republike Srpske i Srbije, naučnoistraživačkih institucija i organizacija javnog sektora.

Finale ovog takmičenja završeno je danas u Banjaluci, a za dio ukupnog nagradnog fonda borilo se ukupno šest ekipa iz Republike Srpske, koji su tokom prethodnih nekoliko mjeseci razvili svoje inovativne ideje.

Član pobjedničke ekipe Mirela Zrnić rekla je da je njihova inovacija zasnovana je na širenju znanja i inovacija i zajedničkom djelovanju na razvoju.

Nagradni fond takmičenja u Srpskoj je ukupno 38.000 KM i on se raspoređuje na finaliste na osnovu rangiranja, tako da prvi dobija najveći iznos, a ostali manje iznose. Ove godine nagrade se dodjeljuju i u kategorijama najbolji srednjoškolski tim i najbolji studentski tim.

Bez obzira na današnje rangiranje, svih šest finalista će se takmičiti i u finalu ovog velikog takmičenja u Srbiji, koje se održava sljedeće subote u Beogradu.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u RS se, podsjećamo, odvija po ideji i u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, koje je prvobitno i pokrenulo ovaj program još 2005. godine. Dvije godine kasnije takmičenje je prošireno i na Republiku Srpsku, zahvaljujući memorandumu o saradnji između resornih ministarstava Srbije i Srpske, te specijalnim i paralelnim vezama RS i Srbije.

foto Valentina Mišljenović/RAS Srbija

Tako je takmičenje za RS krenulo 2007. godine, od kada inovatori i timovi sa područja RS mogu da se prijave i da učestvuju u takmičenju koje se pod jednim takmičenjem praktično dešava na dvije lokacije.

Dio takmičenja se istovremeno odvija u Srbiji, a dio u Republici Srpskoj, s tim da finalisti iz Srpske idu direktno i u finale takmičenja u Srbiji, odnosno pridružuju se u finalnom ocjenjivanju timovima iz Srbije, a koje se tradicionalno dešava krajem decembra u Beogradu.

Neposredno prije toga, ovi finalisti, završe i finalno takmičenje u Srpskoj.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO