Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POBJEGAO U MAĐARSKU Uhapšen Sirijac osumnjičen da je izvršio BROJNE EGZEKUCIJE u svojoj zemlji

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

U Budimpešti je uhapšen Sirijac (27) osumnjičen da je počinio teroristička djela i da je u svojoj domovini izvršio brojne egzekucije, saopštilo je danas Javno tužilaštvo u Budimpešti.

Nalog za hapšenje zatražilo je istražno tužilaštvo, a okružni sudija naredio je hapšenje F.Hasana i zadržavanje u pritvoru od mjesec dana, prenosi MTI.

Pretpostavlja se da je uhapšeni Sirijac jedan od visoko rangiranih pripadnika takozvane Islamske države i da je organizovao bombaške napade i najmanje 20 egzekucija odsjecanjem glava. Njegov advokat Laslo Kelen izjavio je da osumnjičeni negira optužbe.

U subotu, mađarski Centar za borbu protiv terorizma (TEK) saopštio je da radi zajedno sa Evropolom i policijskim snagama i tajnim službama raznih zemalja kako bi procijenio kriminalne aktivnosti i mrežu veza koje su u Evropi razvili Sirijci koji su se uspješno prijavili za azil u Grčkoj.

Kako se navodi, prije dolaska u Mađarsku, osumnjičeni je posjetio brojne evropske države, a prvo je bio uhapšen u Budimpešti 30. decembra prošle godine na međunarodnom aerodromu, nakon pravljenja lažnog pasoša za sebe i jednu ženu, a u sudskom postupku izrečena mu je uslovna zatvorska kazna za “krijumčarenje ljudi i druge zločine” zbog čega je trebalo da bude protjeran iz zemlje.

Belgijske vlasti i Eurodžast obavijestili su Mađarsku o muškarcu osumnjičenom za terorističke aktivnosti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO