Zabava

"POBJEGLA" U HRVATSKU ZBOG LJUBAVI Poznata glumica vratila se u Srbiju slomljenog srca, danas je nikad jača

Nakon duže pauze, glumica Ana Franić ponovo je prisutna u Srbiji. Publika je ovu glumicu obožavala u seriji "Mješoviti brak", a nakon uloge u jednoj od najpopularnijih serija, povukla se iz javnosti i zbog ljubavi napustila Srbiju.

"POBJEGLA" U HRVATSKU ZBOG LJUBAVI Poznata glumica vratila se u Srbiju slomljenog srca, danas je nikad jača
FOTO: ANAFRANIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Nakon što je upoznala profesionalnog ronioca iz Splita Marka Ižakovića, preselila se u Hrvatsku i udala za Marka.

Kada je zbog ljubavi otišla iz rodnog grada za Split, glumica nije mnogo razmišljala, želeći da život nastavi kraj partnera Marka Ižakovića. Rodila je dvoje djece, ali nakon sedam godina braka, par je odlučio da se rastane.

Na male ekrane i veliko platno vraća se dvema potpuno različitim ulogama u seriji “Močvara” i filmu o Svetozaru Miletiću “Ime naroda”.

– Moja uloga je nešto što je ljudima prepoznatljivo iz života koji, nažalost, živimo posljednjih dvadesetak godina. Ona je žena niskih moralnih načela koja je u sprezi sa policijom i političarima. Ne preza ni od čega kako bi opstala na površini močvare u koju cijeli grad polako tone. Seriju “Močvara” istinski želim da pogledam. Scenario je fantastičan, u dahu sam pročitala svih deset epizoda.

– U isto vrijeme sam radila i “Močvaru” i film s Darkom Bajićem. Vraćam se filmu poslije 12 godina. Igram Anku, prvi put mamu jednoj odrasloj osobi, koja drži tu kuću i podrška je suprugu i kćerki. Zanimljivo je da vas dva reditelja u isto vrijeme vide na neki potpuno drugačiji način.

Glumica ističe da je i dalje prepoznaju na ulici po ulozi u seriji “Mješoviti brak”.

– I dalje me običan svijet prepoznaje i zaustavlja na ulicu. Najviše ljudi me i danas pamti samo po serijama koje sam radila. Na prvom mjestu to je “Mješoviti brak” – istakla je Ana za Kurir i otkrila da li joj sinovi znaju koliko je popularna u Srbiji, prenosi Blic.

– Stariji zna, a mlađi je još mali. Nema potrebe da prebacujem sa kanala kad se mama pojavi, jer oni i ne prate te sadržaje.