Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POBJEGLI POLICIJI ISPRED NOSA Maskirane osobe pokušale da ukradu bankomat u Gornjem Vakufu

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Tokom protekle noći policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje spriječili su napad na bankomat UniCredit banke, koji se nalazi u ulici Kralja Tomislava u opština Gornji Vakuf –Uskoplje.

Policijska patrola je obilazila bankomat u ulici Kralja Tomislava gdje su uočili putničko vozilo, tamnije boje iz kojeg su izašle tri maskirane osobe. Tom prilikom oni su nasprejali sigurnosne kamere na banci, kao i trgovini koja se nalazi u blizini banke. Preventivnim radom policijske patrole, navedene osobe su spriječene u daljnjem napadu na bankomat, odakle su se udaljile u nepoznatom pravcu, prenosi Klix.

O navedenom događaju upoznate su sve raspoložive policijske patrole, koje su odmah upućene u pretragu užeg i šireg gradskog područja, kao i sve susjedne policijske stanice, u cilju pronalaska predmetnog vozila i osoba.

Da se radi o aktuelnoj problemtici, govori i činjenica da su u toku 2019. godine na području SBK izvršena četiri napada na bankomate, i to u Bugojnu, Gornjem Vakufu-Uskoplju, Novom Travniku i Kreševu, kojom prilikom je pričinjena znatna materijalna šteta. Takođe, ovi oblici kriminaliteta su prisutni i na području cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Službenici policije kontinuirano provode pojačane planske akivnosti u koordinaciji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, u cilju pronalaska i hvatanja počinilaca ovih krivičnih djela. MUP SBK moli građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije koje bi pomogle u suzbijanju i sprečavanju ove negativne pojave, da se obrate u najbližu policijsku stanicu, pozivom na besplatni telefonski broj 122.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO