Društvo

"Poboljšaće prava potrošača" U rad puštena prva mobilna aplikacija za praćenje cijena goriva u Srpskoj

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je danas u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpnim stanicama u Srpskoj.

"Poboljšaće prava potrošača" U rad puštena prva mobilna aplikacija za praćenje cijena goriva u Srpskoj
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Zahvaljujući aplikaciji, koja se može preuzeti u Gugl Plej prodavnici, građani u realnom vremenu mogu da prate cijene goriva na više od 400 benzinskih pumpnih stanica širom Republike Srpske. Na ovaj način, potrošačima u Republici Srpskoj omogućavamo da na transparentan način budu informisani o trenutnim cijenama goriva na benzinskim pumpnim stanicama, njihovoj snabdijevenosti i ponudi, što će doprinijeti dodatnom poboljšanju prava potrošača kada je u pitanju kupovina ovog izuzetno značajnog energenta – kažu u MTT.

Pročitajte još

U aplikaciju su, uz svaku benzinsku pumpu, uneseni osnovni kontakt podaci, kao i podaci o lokaciji, asortimanu i radnom vremenu.

– Aplikacija, takođe, ima mogućnost sortiranja derivata prema tipu, cijeni, ali i geolokaciji, na osnovu trenutne lokacije mobilnog telefona. Napominjemo da su u prvim sedmicama moguće manje modifikacije na aplikaciji, u zavisnosti od toga kako će se ona ponašati nakon velikog broja preuzimanja – poručuju iz ovog ministarstva.

Prihvati notifikacije