Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POBOLJŠANJE U “ŽELJEZNICAMA” Ilinčić: Premašen plan poslovanja u prvom polugodištu

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Vršilac dužnosti direktora “Željeznica Republike Srpske” Zoran Ilinčić rekao je da je za prvih šest mjeseci poboljšano poslovanje ovog preduzeća i da svi parametri pokazuju da je plan prebačen za 10 do 11 odsto i u obimu prevoza i količinama, kao i u prihodima.

Ilinčić je rekao da su “Željeznice” u dobroj situaciji i redovno izmiruju sve svoje obaveze – i prema državi i radnicima.

Govoreći o procesu restrukturisanja preduzeća, tokom kojeg je od 2017. godine broj radnika smanjen za 700, Ilinčić je rekao za ATV da bi prema svim analizama ta cifra do 2021. godine trebalo da bude 2.100 radnika.

Kada je riječ o krivičnim prijavama koje su sindikati podnijeli protiv bivše uprave “Željeznica”, Ilinčić je izrazio nadu da one neće ugroziti buduće poslovanje ovog preduzeća.

Govoreći o modernizaciji signalizacije na pruzi Banjaluka-Doboj, Ilinčić je rekao da je plan da se projekat nastavi od Banjaluke, preko Prijedora, Novog Grada prema Dobrljinu, te dionica od Doboja do Šamca, kao i treća dionica, a to je veza prema Srbiji.

On je naveo da je jedan od ciljeva povećanje udobnosti i brzine vozova na prugama u Srpskoj, a to su kapitalne investicije, naglašavajući da “Željeznice” trenutno nisu u mogućnosti da nabave nove vozove.

Ilinčić je naveo da se sa resornim ministarstvom i Vladom Srpske radi na pokretanju takvih investicija.

On je najavio mogućnost uvođenja novih putničkih linija, prije svega prema Srbiji, napominjući da se pokušava vratiti i linija prema Zagrebu jer, kako je naglasio, za to postoji veliki interes putnika.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO