Gradovi

POČASNA PALJBA ZA BIVŠEG GRADONAČELNIKA Bijeljina se oprostila od Miće Mićića (VIDEO)

Bivši gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sahranjen je danas uz zvuke počasne paljbe na gradskom groblju u Pučilama.

POČASNA PALJBA ZA BIVŠEG GRADONAČELNIKA Bijeljina se oprostila od Miće Mićića (VIDEO)
FOTO: S. R. MRKONJIĆ/RAS SRBIJA

Kiša nije omela brojne građane da na vječni počinak isprate Mićića, kojeg će, kako kažu, pamtiti kao velikog i dobrog čovjeka i političara.

Opijelo je služio umirovljeni vladika Vasilije, uz sasluženje sveštenstva Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Pročitajte još

Osim porodice, sahrani su prisustvovali brojni Mićićevi saradnici i kolege iz Republike Srpske, Federacije BiH i regiona, kao i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i brojni drugi zvaničnici Republike Srpske.

Oproštajni govor održao je Predrag Jović, potpredsjednik stranke SDS Semberija, koji je istakao da je Mićić značio mnogo za Bijeljinu, koja je u proteklih 15 godina dobila novo lice, razvijala se i rasla i postala prepoznatljiva u regionu.

Jović je poručio da je Mićić bio čovjek koji je gradio i izgradio mostove među ljudima i koga su u svim zemljama regiona poštovali i rado dočekivali.

Na prethodno održanoj komemoraciji u Centru za kulturu „Semberija“, u prisustvu članova porodice i rodbine, brojnih prijatelja i saradnika, od Mićića su se oprostili kćerka Mila, predsjednik Vlade RS Radovan Višković,a prisutnima su se obratili u ime Gradske uprave  prof. dr Vlado Simeunović i Predrag Jović  ispred Stranke demokratske Srpske Semberija.

Epidemiološke mjere spriječile su dolazak na komemoraciju brojnih predstavnika prijateljskih gradova Bijeljine, a koji su uputili telegrame saučešća porodici i saradnicima Miće Mićića.