Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POČELE KONSULTACIJE Višković sa predstavnicima SNSD razgovarao o NOVOJ VLADI RS

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Radovan Višković, mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske, održao je konsultacije sa predstavnicima Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/.

Delegaciju SNSD-a predvodio je lider partije Milorad Dodik.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

– Sagovornici su izrazili saglasnost da nova Vlada Srpske treba da bude formirana u skladu sa rezultatima proteklih opštih izbora, na kojima je ova stranka ostvarila navjeći uspjeh, te istakli da je od velike važnosti nastavak uspješnog rada na očuvanju institucija Republike Srpske – saopšteno je iz Vlade RS.

Ovom prilikom je naglašeno da se od novih članova Vlade Srpske, kao i svih budućih imenovanih lica na javnim funkcijama i u javnim preduzećima očekuje posvećenost i odgovornost u obavljanju dužnosti.

– Takođe, na sastanku je bilo riječi i o najavljenoj reorganizaciji Vlade Srpske, te je izraženo zadovoljstvo zbog postignute budžetske i fiskalne stabilnosti koja će omogućiti da se predviđeni reformski programi neometano nastave – naglašavaju iz Vlade RS.

Nakon SNSD-a, danas su predviđene konsultacije i sa predstavnicima Demokratskog narodnog saveza, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske i Narodnog demokratskog pokreta.

Svi sastanci se održavaju u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO