Košarka

POČELO ODBROJAVANJE Neviđen potez Zvezde u slučaju "Kampaco" (FOTO)

U crveno - bijelom taboru s nestrpljenjem očekuju debitovanje argentinskog plejmejkera u najjačem evropskom klupskom takmičenju, a na zvaničnom sajtu kluba sa Malog Kalemegdana počelo je odbrojavanje sekundi do "oslobođenja" Kampaca, odnosno do trenutka kada će moći da ga registruju u Evroligi.

Kampaco na treningu
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Podsjećamo, nezavisni Finansijski panel Evrolige je početkom januara, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, zabranio crveno-bijelima registrovanje novih igrača i trenera do 28. februara.

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA/SCREENSHOT
FOTO: KK CRVENA ZVEZDA/SCREENSHOT

Zvezda je od Međunarodnog suda za sportsku arbitražu zatražila da suspenduje ovu zabranu, kako bi Kampaco mogao da igra u elitnom takmičenju. Međutim, žalba je odbijena.

Pročitajte još

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman je, takođe, rekao da neće amnestirati Crvenu zvezdu, ističući da je njegov posao da brani interese svih igrača kolektivno i da ne bi bilo prikladno da se miješa samo zato što bi svi voljeli da jedan košarkaš igra.

U međuvremenu su igrači crveno-bijelih pokrenuli kampanju #FreeFacu, te su nosili i majice sa tim natpisom tokom zagrijavanja.

Prihvati notifikacije