Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POČELO SPASAVANJE Tegljenje broda s 300 putnika do Splita trajaće oko 12 sati, bura slabi

Svijet
Autor:

Foto: Screenshot

Putnički brod talijanske brodarske kompanije SNAV koji plovi na liniji Ankona-Split pokvario se nedaleko od Žirja. Na brodu je oko 200 putnika i 92 člana posade.

Trajekt je isplovio sinoć oko 20.30 iz Ankone i trebao je jutros oko sedam sati uploviti u Split. No tokom noći je ostao bez pogona. Brod se trenutno nalazi oko 10 nautičkih milja jugozapadno od Kornata.

Talasi su visoki, a brod, kako je rečeno, kontrolisano pluta po pučini.

Tegljač je presreo Aureliju i počeo je tegliti prema Splitu.

Voditelj službe za odnose s javnošću pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture David Radas potvrdio je za Index ovu informaciju.

– Tegljač Pollux je presreo Aureliju u 15 i 33. Kasnio je 33 minute zbog stanja mora, tamo su visoki talasi. S tegljača je javljeno da je brod uhvaćen u tegalj i krenulo je tegljenje. Zasad je jugo u slabljenju – rekao je Radas.

Prema informacijama koje su Hini dale profesorke dviju splitskih srednjih škola, koje su u Italiji radile na projektu, trenutno stanje na brodu je dobro s obzirom na to da se more malo smirilo i ne duva više tako jako jugo, pa više na valja brod.

Tegljenje do Splita trajaće oko 12 sati.

– Nema više mrtvog mora, još nas malo valja, ali ne onako jako kao prije. Putnici su dobro, uključili smo muziku, Talijani plešu, dobili smo ručak, a vjerojatno ćemo i večeru. Očekujemo remorker oko 15 sati i kazali su nam da će tegljenje do Splita trajati otprilike 12 sati. Izgleda da ćemo produžiti naše putovanje -kazale su splitske profesorke, piše Index.

Dodale su kako im je rečeno da će dosta vremena izgubiti dok zakače brod, ali i da krenu li s tegljenjem oko 15 sati u Split bi mogli stići oko 3 ili 4 sata poslije ponoći, i to na vez broj 19. Otkrile su kako osim jedne talijanske putnice koja se onesvijestila od valjanja broda nije bilo drugih zdravstvenih problema među putnicima.

Gospođu koja se onesvijestila na ruke je digao član posade i na rukama ju je odnio u kabinu

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO