Hronika

Počelo suđenje za ubistvo srpskog mladića u SAD: Porodica gledala jezivi snimak napada na Milana

U SAD je počelo suđenje osumnjičenom za ubistvo Srbina Milana Lončara koji je upucan u januaru u Filadelfiji dok je šetao psa.

Počelo suđenje za ubistvo srpskog mladića u SAD: Porodica gledala jezivi snimak napada na Milana
FOTO: 6ABC.COM, FACEBOOK/RAS SRBIJA

Tokom pripremnog ročišta u sudnici je prikazan video snimak na kome se vidi kako Milan šeta sa psom, kad ga iznenada presreću dvojica muškaraca i kreću da ga pljačkaju, a jedan mu drži pištolj prislonjen na grudi. Nakon što su mu pretresli džepove Milana su upucali.

Kamere su snimile kako dvojica napadača bježe i kako Milan krvav pokušava da pozove nekog telefonom, a potom pada na pločnik. Kad je policija stigla poslije nekoliko minuta i dalje je čvrsto držao povodac. Odmah je prebačen u najbližu bolnicu gdje je ubrzo proglašen mrtvim.

Pročitajte još

Džozefus Dejvis (20), jedan od osumnjičenih za ubistvo, koji je živeo nekoliko ulica dalje od mjesta pucnjave, nijem je sjedio u sudnici u utorak. Čak sedmorica policajaca svedočila su o snimku sa nadzornih kamera, odjeći koju je Dejvis nosio, a koju su kamere snimile i tragovima baruta koji je pronađen na njegovoj jakni.

U sudnici su bili i majka i sestra nastradalog mladića, ali i Milanova djevojka Olivija Gorski, piše Kurir.

Inspektor Torsten Luk, koji je radio na prikupljanju dokaza i snimaka sa video nadzora, objasnio je kako su poslije pucnjave, koja se dogodila oko 19 sati, dvojica osumnjičenih krenuli da bježe u pravcu juga preko parkinga i preskačući ogradu. Kasnije su ih kamere snimile kako šetaju u obližnjoj ulici, a potom su usnimljeni kako ulaze u ulicu gdje je Dejvis živio.

Nedugo potom snimljeni su kako ulaze na zadnje sedište ukradenog automobila “ford fokus”, a oko 20.30 sati taj automobil uočio je jedan policajac na drugom kraju grada i video kako trojica muškaraca, među kojima je bio i Dejvis, izlaze iz vozila.

Drugi osumnjičeni i dalje se nalazi u bjekstvu, a očekuje se da će naredno ročište biti održano 1. juna.

Podsjetimo, Milan je ubijen 15. januara samo nekoliko stotina metara od kuće gde je živio. Poreklom je iz Srbije, ali je odrastao i školovao se u Filadelfiji. Lončar je diplomirao na Templ univerzitetu u decembru 2019. godine.

Prihvati notifikacije