Sport

POČETNA CIJENA 200.000 EVRA Maradonin Porše na aukciji

Automobil marke Porše, kojeg je davno posedovao argentinski fudbaler Dijego Maradona tokom posljednje sezone u Evropi, od danas ide na aukciju.

POČETNA CIJENA 200.000 EVRA Maradonin Porše na aukciji
FOTO: JEAN-CHRISTOPHE BOTT/EPA

Čuveni Argentinac je 1992. vozio srebrni Porše 911 na treninge i utakmice dok je igrao za špansku Sevilju, a bila je to njegova zadnja sezona u Evropi nakon što je odslužio 15-mjesečnu suspenziju zbog pozitivnog testa na droge.

Maradona je tokom te sezone bio u naslovima izvan terena jer ga je policija zaustavila upravo u pomenutom vozilu zbog prolaska kroz crveno svjetlo i brzine od 180 kilometara na sat u centru grada, prenosi Blicsport.

– Vozio ga je samo Dijego Armando Maradona i zbog toga bi ovaj automobil vjerovatno mogao da vrijedi dvostruko ili tri puta više od vrijednosti standardnog automobila – rekao je Gregori Tujtens, specijalista za automobile u aukcijskoj kući Bonhams, u skladištu u Belgiji.

Vozilo na aukciju dolazi s pređenih oko 120.000 kilometara, aukcija na internetu će trajati od danas do 10. marta, a početna cijena je 200.000 evra.

Prihvati notifikacije