Hronika

Počinje suđenje za ubistvo Bojana Mirkovića: Ubicama prijeti DOŽIVOTNA ROBIJA

Pred Višim sudom u Beogradu sutra treba da počne suđenje petorici optuženih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Počinje suđenje za ubistvo Bojana Mirkovića: Ubicama prijeti DOŽIVOTNA ROBIJA
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Na sutrašnjem suđenju očekuje se da optuženi detaljno da izlože svoju odbranu, dok su se do sada branili ćutanjem uz negiranje krivičnog djela, prenosi Tanjug.

Lazar Tejić (23) je optužen kao neposredni izvršilac ubistva.

Pored Tejića optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu su i njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž, dok se Filip Ivanović tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.

Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni zatvor.

Pročitajte još

Tejić je optužen i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, i dalje se nalaze u pritvoru.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mjesto izvršenja i kojim se posle udaljio. Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića prije ubistva.

– Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umešanost svih okrivljenih – istaklo je ranije tužilaštvo.

Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta na drugo ime.

Prihvati notifikacije