Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POD LUPOM TUŽILAŠTVA Policija, ipak, istražuje zamjenika gradonačelnika Bora KOJI JE LJUBIO MALOLJETNICU

Hronika
Autor:

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Zaječaru dalo je nalog Policijskoj upravi u Boru za prikupljanje dodatnih obavještenja protiv Branka Perića (60), koji je i dalje aktuelni zamjenik gradonačelnika grada Bora.

On se našao u centru skandala i šokirao javnost u Srbiji, jer su na Fejsbuku osvanule fotografije na kojima se grli i ljubi sa petnaestogodišnjom djevojčicom.

Slike su ubrzo sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, vidio i preuzeo veliki broj pratilaca ove društvene mreže.

Perić je podnio ostavku na mjesto zamjenika gradonačelnika Bora i poslije svega je izjavio da je fotografija njegovog poljupca sa djevojčicom nastala kada joj je čestitao na dobro urađenom poslu. On je tvrdio i da se sa ostalim djevojkama, koje su bile angažovane, pozdravio na sličan način.

Međutim, nakon što su fotografije dospjele u javnost, u cijeli slučaj se umješala i policija.

– Djevojčica je negirala da je imala bilo kakav odnos sa tim funkcionerom – rekao je izvor iz istrage. Kako je djevojčica starija od 14 godina, nema krivičnog djela obljube nad djetetom.

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Kuburović: Polno uznemiravanje za svaku osudu

Ministarka pravde Nela Kuburović poručila je danas da je polno uznemiravanje za svaku vrstu osude bez obzira da li je u pitanju funkcioner ili ne.

Ukazujući da se naše društvo suočava sa problemom seksualnog zlostavljajnja, Kuburović je rekla novinarima da je upravo zbog toga Ministarstvo pravde u prethodne dvije godine dosta uradilo i kroz izmjene Krivičnog zakonika i kroz Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

– Izmjenama Krivičnog zakonika uvedena su nova krivična djela koja nisu postojala u našem pravnom sistemu, a sve u skladu sa ratifikovnim Instanbulskom konvencijom tako da sada imamo mogućnost da se lica procesuiraju za polno uznemiravanje – rekla je ministarska pravde.

Ona smatra da je ključno da, koliko god u društvu bilo otpora prilikom donošenja takvih izmjena, tužilaštvo i sudovi rade u procesuiranju te vrste krivičnih djela.

Podsjetila je da je u Srbiji za manje od godinu dana od početka primjene novih zakonskih odredbi donijet veliki broj osuđujućih presuda i zaključila da je polno uznemiravanje za svaku vrstu osude, bez obriza da li je u pitanju funkicioner ili ne.

Ona je istakla da zakon treba da djeluje represivno i ukoliko se bilo koji oblik krivičnog djela desi, očekuje da nadležni organi reaguju i da u razumnom roku sankcionišu takvo ponašanje.

Predsjednik opštine Bor juče je podnio ostavku zbog uznemiravanja maloljetnice, a predsjednik opštine Brus pred sudom odgovara za polno uznemiravanje.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO