Hronika

"Podigli su ga od kile mesa, a sada su dobili metak u glavu" Danas saslušanje Alekse (22) koji je ubio OCA, DJEDA I BABU

Zbog ubistva oca, djeda i babe Aleksi Milojeviću (22) iz Knjaževca juče određeno zadržavanje zbog krivičnog djela teško ubistvo.

ubica iz knjaževca
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/FACEBOOK

Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru koji je i obavio uviđaj planirao je da obavi saslušanje osumnjičenog tokom današnjeg dana ukoliko policija uspije da sačini krivičnu prijavu i prikupi sve potrebne priloge.

Podsjetimo, stravičan zločin dogodio se juče popodne u Knjaževcu kada je Aleksa Milojević (22), kako se sumnja, hicima iz lovačke puške ubio svog oca (60), babu (83) i djeda (81).

Mladić je poslije trostrukog ubistva uhapšen, a policiji je navodno rekao da je ubio članove svoje porodice iz samilosti. Tijelo oca je pronađeno u hodniku, dok je babu i dedu ubio dok su gledali televiziju u dnevnoj sobi. Ubio sam ih jer nisam mogao više da brinem o njima – navodno je rekao mladić nakon što su mu stavljene lisice na ruke.

Otac mu se ranije šlogirao, a deda je bio nepokretan, dok je baba imala problema sa srcem. Inače, Aleksini roditelji su se odavno razveli, a majka je bila u lošim odnosima sa svekrom i svekrvom. Poslije razvoda, Aleksa je ostao sa ocem, babom i djedom – pričaju komšije iz Knjaževca i dodaju:

Eto, podigli su ga od kile mesa, a sada su dobili metak u glavu. Ne mogu da dođem sebi, ne mogu da povjerujem šta se dogodilo, djelovali su kao normalna porodica.

Pročitajte još

Jedan komšija je rekao kako je ubijena porodica djelovala skladno, ali da za Aleksinu majku ne može da kaže nijednu lijepu riječ: Ona je malo na svoju ruku. Toliko ću da vam kažem, ostalo ne bih da komentarišem, ali u toku razvoda je bilo svašta.

Jezivi zločin šokirao je čitav Knjaževac, a komšije iz ulice u kojoj se sve dogodilo kažu da su ih uznemirile policijske sirene i sirene ekipe Hitne pomoći. Bilo je strašno, odjednom su se sve ekipe sjatile u kuću Milojevića. Kada smo čuli šta se desilo zanemeli smo. Poznajemo porodicu – kažu komšije i dodaju da ne znaju šta je konkretno prethodilo trostrukom ubistvu.

Prema njihovim riječima, porodica Milojević važi za normalnu, finu, mirnu i radnu. Dodaju da su ranije imali veliku firmu za PVC stolariju, ali je ona ugašena prije nekoliko godina kada se Aleksin otac razbolio. Ubijeni baba i djed, kako kažu komšije, godinama su radili u Njemačkoj i zaradili su tamo penziju.

Oni su Aleksi davali novac, izdržavali ga… – kaže komšinica.

Aleksa je nedavno bio kod doktora da uzme papire za djeda, tražio je pomoć, jer je djed bio senilan – pričaju komšije koje sjede ispred prodavnice jer niko ne može da spava i da vjeruje šta se dogodilo. Ne znam što ih je ubio. Bili su imućni. Deda je počeo da obolijeva, ali je uvijek bio dotjeran i sređen. Njegov sin je zvao čovjeka da dođe, da ga obrije, ošiša i sredi i eto, sin ubi i njega i djeda i babu, tuga – nastavljaju komšije, piše Blic.

Aleksa je počinio krvavi pir, ubivši oca P. M. (60), a nakon zločina izgovorio je samo tri riječi: “Ja ih pobi”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu