Hronika

Podignuta optužnica protiv učitelja jahanja: Tereti se za silovanje i polno uznemiravanje 7 polaznica škole

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv instruktora Miloša Đ. (68), zbog opravdane sumnje da je izvršio krivična djela – silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih djela Nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu.

Policija u Srbiji pronašla skelet
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Njih pet je bilo maloljetno u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da produži pritvor Milošu Đ. da ne bi ponovio krivična djela u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti tok krivičnog postupka.

Okrivljeni je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična djela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su djevojke boravile u klubu radi sticanja vještina jahanja.

Pročitajte još

Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloljetnu djevojku, koja je u to vrijeme imala 17 godina.

Nad djevojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom djevojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično djelo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dvije punoljetne djevojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična djela Nedozvoljene polne radnje nad dvije djevojčice od 13 i 11 godina, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije