Digitalna Srpska

Podkast scena u BiH svakim danom sve snažnija: Mladi kao pokretačka snaga za kreiranje novih medijskih sadržaja

Mladi autori i autorke podkasta iz raznih gradova BiH su učestvovali na edukativnoj networking radionici u Neumu 10. i 11. maja, koju je organizovala kreativna agencija Play Team.

Podkast scena u BiH svakim danom sve snažnija: Mladi kao pokretačka snaga za kreiranje novih medijskih sadržaja
FOTO: PLAY TEAM

Cilj ovog veoma važnog edukativnog programa je da se mladi osnažuju da se jačaju njihovi kapaciteti, da steknu sva potrebna znanja i vještine i da se podrže i ohrabre u kreiranju vlastitih medijskih sadržaja, koje će plasirati putem popularnog medijskog formata podkast.

Mladi autori i autorke podcasta pokreću vlastite podcast medijske kanale, putem kojih će publici plasirati raznovrsne, zanimljive i korisne sadržaje na različite teme, koje zanimaju mlade ljude u BiH.

FOTO: PLAY TEAM
FOTO: PLAY TEAM

Ovaj edukativni program podrške mladima u kreiranju vlastitih podkast medijskih sadržaja, traje tri mjeseca i podrazumijeva punu mentorsku podršku, edukativne radionice, kontinuirane mentorske sesije, networking druženja i obuke, gdje se mladi iz različitih lokalnih zajednica BiH međusobno upoznaju, povezuju, razmijenjuju ideje i stvaraju vlastite autentične medijske podkast sadržaje.

FOTO: PLAY TEAM
FOTO: PLAY TEAM

Na edukativnoj networking radionici u Neumu mladi su s mentorkom Gorankom Jednak Maksimović, koja je producentkinja i konsultantkinja za audio strategije, radili na unapređenju svog javnog nastupa, osmišljavanju ideja i tema za svoje podkaste, vježbanju izjava i govora pred kamerom, kreiranju sinopsisa i scenarija za svoje podkast epizode, te na prijedlozima gostiju i osmišljavanju načina promocije svojih podkast sadržaja.

FOTO: PLAY TEAM
FOTO: PLAY TEAM

Tokom trajanja edukacije mladi ljudi se osnažuju i edukuju da budu lideri podkast scene u BiH, a sljedeći susret zakazan je na regionalnom komunikacijskom događaju Play Media Day 07, koji se održava u Banjaluci 3. juna, gdje će mladi autori i autorke podkasta imati priliku da učestvuju i da čuju izlaganja vrhunskih svjetskih i regionalnih stručnjaka iz oblasti komunikacija, medija, podkasta, odnosa s javnošću, marketinga, digitalne promocije, i mnogih drugih zanimljivih tema. Takođe, na Play Media Day 07 mladi će imati priliku da u posebno kreiranim podkast zonama stvaraju i vlastite podkast sadržaje, ali i da se predstave svim učesnicima ovog regionalnog komunikacijskog događaja.

FOTO: PLAY TEAM
FOTO: PLAY TEAM

Ovaj edukativni program se realizuje zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projekta koji implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a koji finansira Austrijska razvojna saradnja.

M.S.

Prihvati notifikacije