Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PODRŠKA JOVIĆU Upravni odbor RS RS stao uz komesara

Sport
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Marinko Umičević

Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske u potpunosti je podržao odluku Srđana Jovića, komesara za takmičenje Premijer lige BiH za rukometaše koji je objavio završetak Lige.
Njegovom prvostepenom odlukom, na koju je on imao pravo, plasman na tabeli verifikovao je po stanju koje je bilo do prekida takmičenja prouzrokovanom pandemijom korona virusa. Po tome je RK Borac šampion, a uz Banjalučane evropsku vizu su obezbijedili Gračanica i Bosna iz Visokog., dok ligu treba da napuste Goražde, Iskra i Drina.
– Komesar je svoj dio posla obavio po propozicijama i zato smo mu dali punu podršku. Ko bude nezadovoljan ima pravo žalbe UO RS BIH – rekao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske na sjednici održanoj u Doboju.
Članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske jednoglasno su izglasali i prijedlog srpskih članova Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH koji je identičan odluci komesara Jovića.
– Drago mi je da smo bili i ovog puta složni kao što smo jedinstveni kada nastupamo na nivou BiH. Iz FBiH predlažu proširenje lige na 20 klubova te razigravanje, ali od toga neće biti ništa – kategoričan je Umičević.
Na sjednici je odlučeno da se prekida i omladinska liga, jer nema uslova za nastavak takmičenja. Članovi Upravnog odbora danas su jednoglasno izglasali da se Rukometni savez regije Banjaluka primi u RS Republike Srpske.
– Želim da se zahvalim na podršci, a obećavam da će naš rad uskoro dati adekvatne rezultate – poručio je Darko Savić, predsjednik Rukometnog saveza regije Banjaluka.
Treba naglasiti de je više nego dobar domaćin današnje sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske bio Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja koji je ujedno član UO RS RS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO