Gradovi

PODRŠKA BORBI PROTIV VIRUSA KORONA Bolnici "Sveti Vračevi" 300.000 KM, a Domu zdravlja 200.000 maraka pomoći

Bijeljinski Gradski štab za vanredne situacije donio je odluku da se, s ciljem podrške borbi protiv virusa korona, Opštoj bolnici "Sveti Vračevi" dodijeli finansijska pomoć u iznosu od 300.000 KM, a Domu zdravlja Bijeljina 200.000 KM.

PODRŠKA BORBI PROTIV VIRUSA KORONA Bolnici "Sveti Vračevi" 300.000 KM, a Domu zdravlja 200.000 maraka pomoći
FOTO: S.R. MRKONJIĆ/RAS SRBIJA

Zbog teške situacije izazvane epidemijom, preduzeću “Patriot” biće dodijeljeno 35.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Stanje u vezi sa virusom korona na području grada Bijeljina i dalje je veoma teško, ocijenjeno je danas na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pročitajte još

U prethodnih 24 časa registrovano je šest pozitivnih slučajeva na virus korona, a trenutno su 992 aktivna slučaja, među kojima je 63 djece školskog uzrasta.

U kovid bolnici nalaze se 73 pacijenta, od kojih više od polovine ima tešku kliničku sliku, 25 ih je životno ugroženo, a 11 osoba je na respiratoru,

Ljekari su ponovo ukazali na neophodnost poštovanja propisanih epidemioloških mjera, naročito u susret novogodišnjim praznicima.

Štab je danas zaključio da je nedavni sastanak predstavnika Gradskog štaba sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem, u vezi sa apelom vjernicima pred praznik Svetog Nikole, dao rezultata, te da je okupljanje na ovaj dan proteklo uglavnom u skladu sa preporučenim mjerama, u krugu porodice.