Politika

"Podrška i od Srpske" Đokić čestitao mitropolitu Joanikiju i narodu Crne Gore

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić čestitao je u svoje i u ime partije na čijem je čelu, ustoličenje mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i poželio mu da sa trona Svetog Petra Cetinjskog povede srpski narod u mirnu luku duhovnosti, oprosta i hrišćanskog mira.

"Podrška i od Srpske" Đokić čestitao mitropolitu Joanikiju i narodu Crne Gore
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Petar Đokić

Đokić je čestitao i narodu Crne Gore na ustoličenju mitropolita porukom da je u ovom velikom čovjeku dobio iskrenog i dostojnog duhovnika.

– Uvjeren sam da će Vaša mudrost i posvećenost biti dovoljno snažni i da ćete nastaviti da obnavljate srpski duh i u ovim vremenima punim izazovima. Vjerujemo da ćete kao novoustoličeni mitropolit nastaviti duhovni put Svetog Petra Cetinjskog sa nepokolebljivom namjerom da sačuvate svetu Srpsku pravoslavnu crkvu, vjeru i dostojanstvo. Zato u svoje i u ime SP želim da dugovječno i nadahnuto vodite Mitropoliju crnogorsko – primorsku, na radost i sreću srpskog naroda u Crnoj Gori i šire – istakao je Đokić.

Pročitajte još

Lider socijalista naglašava da će novom mitropolitu trebati svaka podrška pred teškim zadacima koji će izvršavati, pogotovo danas kada vidimo koliko je pojedincima u Crnoj Gori srpsko jedinstvo smetnja.

– Budite sigurni da ćete podršku imati u narodu Republike Srpske. Uprkos svim nedaćama sa kojim se srpski narod u Crnoj Gori suočava, siguran da će Vaša posvećenost vjeri i narodu, mudrost koju nesumnjivo imate i hrabrost koja Vas krasi, biti dovoljni da se Srbima u Crnoj Gori donese dostojanstven mir, spokoj i čvrstoća u vjeri. U moje lično i ime članova partije na čijem sam čelu, želim da Vas na putu duhovnog vođenja prate dobro zdravlje i sreća – rekao je Đokić.

Prihvati notifikacije