Banjaluka

PODRŠKA ZA MLADE U Banjaluci osnovan Fond omladinske mobilnosti

Podrška svim oblicima mobilnosti mladih, kao preduslova stvaranja progresivnih lidera budućnosti, ideja je na kojoj je u Banjaluci juče osnovana Fondacija omladinske mobilnost.

PODRŠKA ZA MLADE U Banjaluci osnovan Fond omladinske mobilnosti
FOTO: CEREBRA

Na dan koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan mladih, 12. avgusta, osnivački akt su, simbolično u 12 časova i 8 minuta, potpisali  Miloš Grujić, Miloš Kovačević, Vanja Ilić i Miloš Blagojević, u Domu omladine.

– Fondaciju je osnovala neformalna grupa građana, istaknutih aktivista, dugogodišnjih omladinskih radnika, volontera, članova nekoliko aktivnih nevladinih organizacija sa prostora grada Banja Luka i opštine Laktaši. Radiće sa ciljem pružanja prilika za mobilnost mladih unutar i van BiH, podržavajući svaki oblik mobilnosti mladih – navode iz ove Fondacije.

Kako ističu, fondacija je formalni nasljednik programa koji je nosio isto ime i provodi se na području opštine Laktaši kao program podrške mobilosti mladih u okviru programa Erasmus+ ali i drugih programa razmjene unutar i van BiH.

Potpisnici i osnivači FOM-a čestitali su svim mladima njihov dan, u nadi da će ga svake naredne dočekivati sa sve većim brojem aktivnosti, razmjena i mobilnosti koja nas uči vrijednostima koje nam niti jedan drugi oblik učenja ne može priuštiti.