Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Podrška za nove klubove iz odbojkaškog saveza Republike Srpske

Sport
Autor:

Foto: N. Mihajlović/RAS Srbija

Odbojkaški savez Republike Srpske gotovo 20 godina  provodi akciju „Formirajmo odbojkaški klub“, a u ovom periodu pružena je podrška  formiranju 30 klubova od kojih je  većina uspjela da obezbjedi kontitnuitet rada.

U poslednje četiri godine, kaže predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović, akcenat je satvljen na muške klubove.

-Imajući u vidu da je u značajnoj meri opao interes za mušku odbojku i formiranje tih klubova. Novoformiranom muškom odbojkaškom klubu u opštini ili gradu u kome ne postoji formiran muški klub pružaju se različiti vidovi podrške. Nakon formiranja tim klubovima se dodjeljuje deset odbojkaških lopti za trening, jedna odbojkaška mreža i uplaćuje 300,00 KM na ime troškova takse prilikom registracije. Novoformirani muški odbojkaški klub oslobađa se u cijelosti članarine u prvoj godini nakon registracije i kotizacije za takmičenje za dvije takmičarske godine – rekao je Popović.

Udruženje odbojkaških sudija OS RS uključilo se u ovu akciju dajući podršku za polaganje sudijskog ispita u onim sredinama u kojima se formira klub, suđenju pojedinih utakmica u prvoj takmičarskoj sezoni bez naplate takse. Slična podrška se daje formiranju i ženskih odbojkaških klubova u opštinama i gradovima u kojima nisu do sada formirani

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO