Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PODRŠKA ZAPOŠLJAVAJU MLADIH Pripravnički posao u Fondu PIO za devetoro djece poginuli boraca

Društvo
Autor:

Foto: Slađana R. Mrkonjić/RAS Srbija

Fond PIO RS omogićiće da devet pripravnika, djece poginulih boraca VRS, sa fakultetskim diplomama, odradi jednogodišnji pripravnički staž u Fondu, do sticanja uslova za polaganje pripravničkog staža.

U Fondu ističu da je u pitanju realizacija Programa podrške zapoljšavanja mladih sa VSS u statusu pripravnika, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje RS i Republičkom organizacijom porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS.

Pripravnički staž tako će moći da odrade diplomirani pravnici i ekonomisti, od kojih će četiri biti raspoređena u Filijalu Fonda PIO Bijeljina i Centralnu službu, tri u Filijalu Banja Luka i dva pripravnika u Filijalu Istočno Sarajevo.

– Sredstva za finansiranje bruto plata pripravnika, djece poginulih boraca VRS, obezbijedila je Vlada RS, putem Zavoda za zapošljavaanje – navode iz Fonda PIO RS.

U prošloj godini Fond je u sklopu ovoj projekta u stausu pripravnika zaposlio ukupno 17 pripravnika – djece poginulih boraca, što je najveći broj kod jednog poslodavca u RS. Pored njih, u Fondu trenutno pripravnički staž odrađuje još 10 pripravnika sa visokom stručnom spremom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO