Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PODRŠKA ZDRAVSTVU U VIŠEGRADU Za Dom zdravlja oprema vrijedna 62.000 KM

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i predstavnik Razvojnog programa UN (UNDP) Saša Slijepčević potpisali su danas ugovor o nabavci opreme vrijedne 62.000 KM za modernizaciju rada višegradskog Doma zdravlja i unapređenje ultrazvučne dijagnostike.

Đurević je zahvalio Vladi Švajcarske i UNDP na razumijevanju za ovakav projekat i istakao da je on potreban svim Višegrađanima.

– Riječ je o modernoj opremi koja će biti nabavljena do kraja godine i koja će poboljšati kvalitet usluga u višegradskom Domu zdravlja – rekao je Đurević.

Direktor Doma zdravlja u Višegradu Snežana Đurović rekla je da je planirana nabavka novog ultrazvučnog aparata, te sonde kojom bi bio rađen ultrazvuk srca, dopler krvnih sudova vrata, abdomena, te ginekološki ultrazvuk.

– Ovaj aparat bi znatno poboljšao rad Doma zdravlja, prije svega radiološke ambulante. Prevencijom bi se sprečavala pojava masovnih nezaraznih bolesti, ali bi rano bila otkrivana sama bolest i na vrijeme započeto liječenje – navela je Đurovićeva.

Ona je dodala da je ugovorom predviđena nabavka pokretnog defibrilatora koji će se koristiti i u sanitetskom vozilu, te set za reanimaciju, namještaj i kompjuterska oprema.

Nabavka opreme za Dom zdravlja realizuje se u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja koji zajednički realizuju Vlada Švajcarske i UNDP u BiH

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO