Gradovi

"Podržite nas u borbi za opstanak" Radnici "Kozarskog vjesnika" nezadovoljni, za sutra najavljen ŠTRAJK UPOZORENJA

Zbog neizmirenih doprinosa i poreza na lična primanja, rješenja o blokadi računa i loše finansijske situacije preduzeća radnici Informativno-poslovnog centra "Kozarski vjesnik" iz Prijedora sutra stupaju u štrajk upozorenja.

Kozarski vjesnik Prijedor
FOTO: SRPSKAINFO

U dopisu koji su uputili medijima naveli su da će jednočasovni štrajk upozorenja održati sutra od 12 časova u redakciji ovog medija.

– Zbog teške situacije u našoj medijskoj kući, neuplaćenih doprinosa, rješenja o blokadi računa koje je došlo na adresu naše medijske kuće, prinuđeni smo da stupimo u štrajk upozorenja. Molim vas da nas podržite u borbi za opstanak naše medijske kuće kao i očuvanju digniteta profesije – saopštili su iz Sindikalne organizacije ovog preduzeća.

Inače, dug za poreze i doprinose i lična primanja iznosi oko 100.000 KM i dovedeno je u pitanje liječenje radnika posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

Pročitajte još

IPC “Kozarski vjesnik” ima 24 zaposlena radnika koja su angažovana za četiri medija odnosno Radio Prijedor, Televiziju Prijedor, portal Kozarski vjesnik i istoimene sedmične novine.

Većinski vlasnik ovog preduzeća, sa preko 90 odsto udjela u vlasništvu je Grad Prijedor. Radnici kažu da su se obraćali zahtjevima za razgovor sa predstavnicima Gradske uprave, ali da niko od nadležnih nije odgovorio na njihov dopis koji su uputili početkom prošlog mjeseca.

Istovremeno, dok radnici zbog svojih prava stupaju u štrajk upozorenja, Gradska uprava Prijedor raspisala je javni poziv za medijsko praćenje u Prijedoru, Trebinju, Bijeljini, Foči i Banjaluci.

Na ovaj poziv ne može se prijaviti “Kozarski vjesnik”, jer nema centre u ovim gradovima.Te usluge jednog od medija iz Republike Srpske iz budžeta grada biće plaćene 100.000 KM.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije