Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PODSTICAJ PRIVREDI U BRČKOM Iduće sedmice isplata subvencija u iznosu od 1,9 miliona KM

Regioni
Autor:

Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

Privrednici Brčko distrikta koji nisu bili obuhvaćeni nedavnom isplatom dijela novca u iznosu od 2,3 miliona KM  namjnjenog za sanaciju šteta nastalih usljed pandemije virusa korona uplatu mogu očekivati iduće sedmice.

Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog rekao je danas medijima da su okončane provjere i da očekuje da se lista privrednih subjekata i pravnih lica u petak nađe na sjednici Vlade

– Prema našim procedurama tri dana ide rok za prigovor tako da ćemo u narednoj nedjelji isplatiti ta sredstva – rekao je Milić.

Za isplatu najniže bruto plate za mart privrednicima čiji je rad bio zabranjen naredbama Kriznog štaba kao i za subvenciju 30 odsto poreza i doprinosa privrednicima koji su podneli takav zahtev preostalo je da se isplati još 1,9 miliona KM.

Vlada Brčko distrikta usvojla je danas  Pravilnik za realizaciju Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće zbog COVID-19  čime su stvoreni preduslovi za raspisivanje javnog poziva za refundaciju troškova pravnih subjekata i za mjesec april.

– Na ovaj javni poziv moći će se javiti pravni subjekti zavisno od toga da li je njihov rad u aprilu bio u potpunosti zabranjen ili su zbog nekih drugih okolnosti bili spriječeni u svom radu. Za sva ostala preduzeća predviđeno je, kao i prethodnim programom, da im bude isplaćeno ukupno 30% uplaćenih poreza i doprinosa na plate za mjesec april. Ovo je program koji će se provesti na isti način kao i za mjesec mart, a javni poziv će biti objavljen u naredna dva dana-  pojasnio je Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO