Gradovi

Podstiču preduzetništvo: Za NAJBOLJE POSLOVNE IDEJE 5.000 KM u ovom gradu Srpske

U Zvorniku je danas održana prezentacija najbolje ocijenjenih poslovnih ideja, od kojih su za pet dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od po 5.000 KM.

Podstiču preduzetništvo: Za NAJBOLJE POSLOVNE IDEJE 5.000 KM u ovom gradu Srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Odabrane poslovne ideje su “Dizajnersko-arhitektonski studij”, “Proizvodnja nakita”, “Tekstilna proizvodnja odjeće za djecu i kućni tekstil”, “Proizvodnja meda i drugih pčelinjih proizvoda” i “Uzgoj voća sa fokusom na razradu poslovne ideje sušenja voća”.

Nosioci ovih poslovnih ideja uspješno su završili obuku, te predstavili svoje ideje komisiji koja je procijenila da su one održive i adekvatne za dalju podršku.

Sredstva su dobili Marina Arnaut Perić – “MAP studio”, Bojana Kovačević – “BO-KO brend”, Radojka Savić – “Unikatni nakit i dekoracije Tanja”, Tatjana Šurbat – “Pčelarstvo Sanja” i Srpko Gorančić – “Komercijalno poljoprivredno gazdinstvo Radojka Savić”.

Pročitajte još

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da je cilj aktivnosti koje grad Zvornik zajedno sa Investicionom fondacijom “Impakt” preduzima u posljednjih nekoliko mjeseci – pružanje pomoći sugrađanima u razradi i oživljavanju njihovih ideja da bi se osamostalili i sa porodicama živjeli od tih poslovnih aktivnosti.

– Grad Zvornik će nastaviti da podstiče razvoj preduzetništva, a o preduzetim koracima govore i podaci da je broj registrovanih samostalnih preduzetničkih radnji u ovoj lokalnoj zejednici značajno veći u ovoj, u odnosu na 2019. i 2020. godinu, kada je jedan broj preduzetnika odlučio da privremeno odjavi radnje zbog pandemije virusa korona  –  rekao je Stevanović.

On je zahvalio sugrađanima koji su učesnici u projektu, kao i fondaciji “Impakt” i dodao da je Gradska uprava tu za sve one koji podržavaju ovakve ideje i naročito za ljude koji imaju poslovne ideje, a koje treba podsticata kako bi se preduzetništvo razvijalo.

Predstavnik “Impakta” Mirela Omerović rekla je da je pet građana Zvornika koji su u posljednjih godinu dana ili pokrenuli vlastiti biznis ili tek namjeravaju da registruju svoje preduzetničke djelatnosti prezentovalo svoje poslovne ideje.

– Ovaj program sprovodimo u saradnji sa Gradskom upravom Zvornik, koja je, pored sufinansiranja, osigurala prostor i stručnu i mentorsku podršku učesnicima – rekla je ona.

Omerovićeva je dodala da se program sastoji od nekoliko koraka, a prvi je preduzetnička obuka u kojoj se posljednjih mjesec i po dana radilo sa učesnicima na razradi njihovih poslovnih planova i modela.

– Učesnicima ćemo omogućiti i promotivnu podršku za njihove proizvode i usluge, kao i stručnu podršku u skladu sa procijenjenim potrebama – rekla je ona i naglasila da postoji mogućnost umrežavanja, saradnje, razvoja tržišta tako da ovo jeste sveobuhvatan program podrške.

Program se realizuje uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Ukupna vrijednost je 25.000 KM, od čega gradski budžet učestvuje sa 15.000 KM, a Fondacija sa 10.000 KM.

Prihvati notifikacije