Sudbine

PODVIG LJEKARA Ženi izvadili OGROMAN TUMOR pun sluzi, da je čvrst težio bi 50 kilograma (FOTO)

Ljekari Urgentnog centra u Beogradu napravili su pravi podvig. Oni su pacijentkinji staroj 75 godina iz Rakovice  uklonili tumor iz stomaka od čak 12 kilograma i dugačak više od 30 centimetara.

PODVIG LJEKARA Ženi izvadili OGROMAN TUMOR  pun sluzi, da je čvrst težio bi 50 kilograma (FOTO)
FOTO: URGENTNI CENTAR BEOGRAD/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Komplikovana i po život opasna intervencija obavljena je juče ujutro i trajala je oko dva sata, piše Informer.

Tumorska promjena krenula je da se razvija od lijevog jajnika, a kako su ovo bolesti koje veoma brzo napreduju, za veoma kratko vrijeme, tumor se raširio i na cijelu trbušnu duplju.

FOTO:  URGENTNI CENTAR BEOGRAD / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: URGENTNI CENTAR BEOGRAD / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Operacija je prošla bez komplikacija i pacijentkinja se uspješno oporavlja.

Kako kaže hirurg doktor Vladimir Vukojević, koji je bio na čelu ljekarskog tima, zbog veličine tumora i njegovog širenja bila je potrebna brza intervencija.

– Žena je odmah primnjena na odjeljenje hirurgije. Zbog epidemije korona virusa sve radimo još opreznije nego do sada, jer moramo da zaštitimo i pacijente i nas. Nismo imali vremena za gubljenje, jer su ovo tumori koji se velikom brzinom šire i rastu. Kada smo otvorili stomak, vidjeli smo ono što nam se ukazalo na snimku. Ogromni tumor pun sluzi. Nakon dva i po sata uspješno smo ga odstranili. Da je bio čvrste mase bojim se da bi dosegao i do 50 kilograma – objašnjava sagovornik i ističe da je operacija prošla bez komplikacija i da se pacijentkinja dobro osjeća i da joj je život spasen.