Sudbine

"Pogledaj, prekrsti se, na vrijeme si došla" Ćana otkrila kako se izliječila od raka dojke

Pjevačica Stanojka Mitrović Ćana nedavno je otvoreno govorila o borbi sa karcinomom dojke.

"Pogledaj, prekrsti se, na vrijeme si došla" Ćana otkrila kako se izliječila od raka dojke
FOTO: MAGAZIN IN/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kako je otkrila, Ćanu je čista intuicija natjerala da ode na pregled. Pjevačica, kojoj nije prvi put da govori o bolesti, kaže i da nikakve genetske predispozicije nije imala za ovu opaku bolest.

– Spremala se za godišnji odmor i kao da sam čula neki eho koji mi je govorio: ‘Idi i uradi mamografiju’. Ništa prije toga nisam napipala. Tumor se inače nalazio na skrovitom mjestu, ispod, a imala sam velike grudi i bilo bi nemoguće ga napipati i da sam probala – priča pjevačica i dodaje da čvrsto vjeruje u intuiciju, da kad god je imala neki osjećaj, uvijek ga je poslušala.

Jedna rečenica bila je dovoljna da pjevačicu ohrabri da se nosi sa teškom bolešću.

– Kada je krenula da me pregleda, ja je gledam u lice i u jednom trenutku vidim da je slegla ramenima. Kaže: “Evo ga! Pogledaj i prekrsti se, na vrijeme si došla.” I ta rečenica me je nosila kroz i operativni i postoperativni period – priča pjevačica o snazi i volji za borbom koje joj je ulila ova doktorkina rečenica.

FOTO: GOLD MUSIC TV/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: GOLD MUSIC TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

– Božjom milošću sam se na vrijeme obratila ljekaru. Svi su me hrabrili, a i samu sebe sam ubijedila da će sve biti u redu. Drugi problem koji sam imala jeste stafilokok koji sam dva mjeseca pokušavala da izbacim, ali nijedan lijek nije mogao da pomogne. Na kraju sam morala na operaciju, da se bakterija iščisti iz organizma – ispričala je Ćana za RTS.

I dan danas joj odzvanjaju riječi ljekara.

– I danas mi odzvanjaju riječi ljekara kada su me probudili nakon operacije: “Dušo, ti si od danas zdrav čovjek” – rekla je Ćana.

Prihvati notifikacije