Hronika

Pogoršano stanje jednog napadnutog u Sokocu, drugi za sada stabilno

Osobe koje su dovezene u Bolnicu Istočno Sarajevo sa teškim povredama nakon ranjavanja u Sokocu, medicinski su zbrinute, potvrdio je portparol ove zdravstvene ustanove Dalibor Bošković.

Pogoršano stanje jednog napadnutog u Sokocu, drugi za sada stabilno
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Prije ponoći primljene su dve osobe istog imena i prezimena Milan Novosel, koja se razlikuju po imenu oca. Jedan od njih je dovezen sa prostrelnim ranama grudnog koša, nanesenim puškom ili pištoljem, sa povredama unutrašnih organa, odnosno pluća, zbog čega je dežurni hirurg postavio dren i omogućio da pacijent lakše diše – rekao je Bošković.

On je naveo da je pacijent ostao hospitalizovan u bolnici do jutros kada je došlo do pogoršanja, te je, nakon urađenih dijagnostičkih procedura, konstatovano da je za takvog pacijenta potreban torakalni hirurg.

– Pošto mi u bolnici nemamo torakalnog hirurga pacijent je hitno prebačen u bolnicu Koševo u federalno Sarajevo. Tamo će se dalje raditi pretrage i ostalno što bude neophodno – dodao je Bošković.

Pročitajte još

Kada je riječ o drugom pacijenu, takođe Milanu Novoselu, koji je dovezen u teškom stanju, on je imao povrede zadobijene hladnim oružjem.

– Kod njega je dežurni hirurg konstatovao povrede u stomaku i grudnom košu. U stomaku je ustanovljeno da ima unutrašnje krvarenje zbog čega je operisan i konstatovane su povrede jetre i želuca. Pacijent je zbrinut i jutros je stabilan, van životne opasnosti –  rekao je Bošković.

On je napomenuo da je drugi pacijent za sada stabilan, ali da se u ovom trenutku ne može govoriti kako će dalje teći oporavak.

Podsjećamo, pripadnici Policijske stanice Sokolac uhapsili su sinoć muškarca čiji su inicijali V. M. /37/ iz Sokoca osumnjičenog za nanošenje teške povrede, dok još tragaju za G.B. /21/ osumnjičenim za pokušaj ubistva.

Iz policije je saopšteno da su V. M. i G. B. osumnjičnjeni da su sinoć u 23.40 časova u Ulici Gruje Novakovića, nakon verbalnog sukoba, fizički napali N. M. i N.M. Tada je V. M. nožem više puta ubo u stomak i grudi N. M, dok je G. B. iz vatrenog oružja ranio N. M.