Društvo

POHVALNE STIMULACIJE Granulić: Ova mjera je samo početak pažnje koju treba pokloniti zdravstvu

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Granulić rekao je da je u vremenu nadljudskih napora zdravstvenih radnika u borbi sa virusom korona veoma pohvalna najava republičkih vlasti da će u četvrtak, 16. aprila, zaposlenim u ovoj oblasti biti isplaćene plate, kao i naknade od po 1.000 KM.

POHVALNE STIMULACIJE Granulić: Ova mjera je samo početak pažnje koju treba pokloniti zdravstvu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Milenko Granulić

Ova mjera koju je najavio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dobro će doći zdravstvenim radnicima u ovoj krizi. Mislim da je to samo početak pažnje koju u budućem vremenu treba pokloniti ljudima u zdravstvu Srpske – rekao je Granulić Srni.

Granulić je ocijenio da su zdravstveni radnici Republike Srpske spremno dočekali pojavu virusa korona uprkos činjenici da u početku nije bilo dovoljno zaštitne opreme.

– Oprema je u međuvremenu nabavljena i zdravstveni radnici sada nadljudskim naporima pokušavaju da se odupru ovoj opakoj bolesti – rekao je Granulić i izrazio zadovoljstvo što Vlada Srpske uviđa da je zdravstveni sistem jedan od najvažnijih društvenih sektora.

On očekuje da će kriza sa virusom korona biti što prije završena, nakon čega bi trebalo nastaviti započete pregovore sa nadležnima s ciljem unapređenja položaja zdravstvenih radnika i da zdravstvo, kako kaže, napokon, dobije mjesto koje mu pripada.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će u četvrtak, 16. aprila, radnicima u zdravstvu u Republici Srpskoj biti isplaćene plate i naknade od po 1.000 KM kao gest zahvalnosti za napore koje ulažu u borbi protiv virusa korona.