Sport

POJAČANI U NOVU SEZONU Premijer liga cilj Borca

Futsaleri Borca počeli su pripreme za novu sezonu Prve lige Republike Srpske, koja je od ove godine zajednička za cijelu Republiku Srpsku.

POJAČANI U NOVU SEZONU Premijer liga cilj Borca
FOTO: BORAC-SPORT/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Treneru Slobodanu Blagojeviću na prozivci i prvom treningu u dvorani Borik odazvalo se 15 igrača, od čega pet novajlija.

Od ekipe iz prošle sezone na prvom večerašnjem treningu bili su Dejan Đekić, Đorđe Gaćeša, Dušan Galić, Emilko Janković, Milenko Devušić, Miloš Babić, Ognjen Blagojević, Slaven Matijašević, Slobodan Đukanović, Vladimir Ševo, a novi igrači su Dragan Domuzin, Pero Vučković, Srđan Mrzić, Siniša Lazendić i Eldin Pajić.

Prema riječima trenera Blagojevića, ekipa je pojačana mladim igračima koji mogu samo da podignu kvalitet ekipe.

– Prošlogodišnja ekipa je podmlađena sa par mladih igrača i vjerujem da sa njima možemo samo da budemo bolji. Što se tiče ambicija za ovu sezonu, ne krijemo da je primarni cilj plasman u Premijer ligu. Ima u Prvoj ligi Republike Srpske dosta kvalitetnih timova, ali mi gledamo samo sebe i vjerujem da nam prvo mjesto neće izmaći – rekao je Blagojević.

Kapiten Emilko Janković dijeli trenerovo mišljenje, ali ističe da treba ići iz meča u meč.

– Dobili smo nekoliko novih igrača koji obećavaju i vjerujem da će podići kvalitet tima. Cilj nam je prvo mjesto, ali liga je duga i ima jakih ekipa, pa zato treba ići od utakmice do utakmice. Do prvog kola, kada 30. oktobra gostujemo ekipi Brčko Zdravlja, imamo dovoljno vremena da se dodatno uigramo, i smatram da je prednost što se svi međusobno dobro poznajemo – rekao je Janković.

Prihvati notifikacije