Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POJEDINI RADOVI NEĆE STATI Izgradnja Društvenog doma u Gornoj Piskavici počeće prema planu

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS SRbija

Bez obzira na epidemiološku krizu, izgradnja planiranog Društvenog doma u Gornjoj Piskavici počeće prema planu, poručili su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

– Radovi će početi po završetku tendera za izbor izvođača, koji je u toku, a za izgradnju ovog objekta iz gradskog budžeta biće uloženo oko 200.000 KM – rekli su u ovom Odjeljenju.

Uporedo sa ovim aktivnostima, pri kraju je obnova društvenih domova u Piskavici i u Zalužanima. Po obnovi ova dva doma, lokalna kulturno-umjetnička društva i druga udruženja dobiće daleko bolje uslove za rad, uz uštedu i energije jer su sadašnji objekti energetski neefikasni.

Program obnove i izgradnje Društvenih domova započeo je 2017. godine, s ciljem da se dobiju mjesta za okupljanje građana sa mnogo boljim uslovima. U okviru ovog projekta, do sada je već obnovljeno ili izgrađeno više Društvenih domova u prigradskim naseljima i selima. Izgrađeni su, tako, novi Društveni domovi u Ljubačevu i Krminama, na Krčmaricama okončana prva faza-izgrađen objekat, a obnovljeni su društveni objekti u Mišinom hanu, Verićima i Debeljacima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO