Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POKRENITE SE Ova vježba zateže stomak, liječi bol u leđima, opušta ramena (VIDEO)

Zabava
Autor:

Foto: Youtube/Screenshot

Svi koji su radili plank vježbu znaju koliko se svi mišići zatežu i kako ova vežba pomaže u mršavljenju. Prednost plank vježbe je i ta što ima nekoliko vidova, a mi vam ovaj put predstavljamo obrnuti plank.

Obrnuti plank je takva vježba koja zateže i jača tijelo koristeći težinu vježbača, aktivira sve mišiće na tijelu, krv bolje i brže struji cijelim tijelom, tijelo opskrbljuje kiseonikom, povećava mišićnu masu…

Evo šta još obrnuti plank može:

  • Topi masne naslage na donjem dijelu stomaka – pogotovo kod žena.
  • Zateže stomak
  • Jača mišiće na leđima; eliminiše bolove u kičmi
  • Podstiče fleksibilnost cijelog tijela
  • Jača mišiće vrata u smanjuje napetost
  • Učvršćuje butine i zadnjicu

Sjedite na pod i udobno se namjestite. Zatim, ispružite noge i spojite ih. Podignite zadnjicu pod uglom od 45 stepeni, dlanove položite na pod pa se oduprite. Neka vam prsti ruku budu usmjereni ka petama. Bukvalno se dupirite sa stopalima i dlanovima zatežući cijelo tijelo. Ostanite u ovom položaju što duže možete, ne manje od 15 sekundi. Važno je da cijelo tijelo bude u liniji i zategnuto. Nema opuštanja inače vježba neće imati efekta.

Kada vidite da ne možete više da izdržite u ovom položaju, polako se spuštajte a mišiće opustite tek kada legnete na pod.

Vježbu ponavljajte čim dotaknete pod. Početnici mogu da malo odmore, a oni u boljoj formi moraju da se podignu opet u obrnuti plank.

(Stil)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO