Hronika

POKRENUTA ISTRAGA O UTAPANJU DJEČAKA Tri ključna propusta koja ukazuju ko je kriv za tragediju

Nadležni u opštini Odžaci ali i rukovodioci bazena gdje se udavio nesrećni dječak B.P. (10) u nedjelju popodne ni danas nisu bili voljni da odgovore na pitanje da li će neko da odgovara za ovu tragediju.

POKRENUTA ISTRAGA O UTAPANJU DJEČAKA Tri ključna propusta koja ukazuju ko je kriv za tragediju
FOTO: N. BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA

Noćni čuvar, koji je gluvonem, navodno je u trenutku kada su dva dječaka preskočila ogradu bazena, bio u toaletu pa nije video da je jedan dečak gurnuo u bazen drugog i pobjegao. Nesrećnom B.P. koji je neplivač tako nije imao ko da pomogne. Policija je uzela snimke s kamera, a Više javno tužilaštvo iz Sombora vodi istragu, piše Blic.

Ostala su mnoga neodgovorena pitanja. Kako je i da li je uopšte bazen obezbjeđen? Kako je moguće da gluvonema osoba, koja je najmanje kriva za sve što se dogodilo, radi na obezbeđivanju objekta? Zbog čega je ograda toliko niska kada može da ju preskoči osmogodišnji dječak?

Pročitajte još

Na pitanje u da li će neko odgovarati za tragediju koja se desila na bazenu u Odžacima, iz ove opštine kažu za Blic da je trenutno u toku istraga cijelog slučaja.

– Sve je na nadležnim organima koji sprovode istragu. Predsjednik opštine neće davati izjave na ovu temu dok se istraga ne zavši – rekli su iz opštine.

Iz Sportskog centra u Odžacima, prvo su rekli da je direktor bazena odsutan i da probamo sa pozivom kasnije, ali se na taj broj više niko nije javljao. Nakon nekog vremena broj je bio konstantno zauzet. Na kraju, ponovo se javio portir i saopštio da je direktor opet izašao napolje.

Opština Odžaci je donijela odluku da srijeda, 16. jun bude proglašen za Dan žalosti povodom smrti maloljetnog B.P. (10) na Olimpijskom bazenu u tom mjestu. Odluku je potpisao predsednik Goran Nikolić, stoji na opštinskom sajtu. Obdukcijom u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu je, potvđeno je da je uzrok mališanove smrti, utapanje.

Prihvati notifikacije